Akşama ne yapsam diyenlere: Sade (Havuçsuz) zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi

Akşama ne yapsam diyenlere: Sade (Havuçsuz) zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi

Zeytinyağlı pırasa yemeği, hem besleyici hem de düşük kalorili olmasıyla kış yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Yapımı oldukça kolay olan yemeği bir kaç püf noktasına dikkat ederek daha da lezzetlendirebilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla zeytinyağlı pırasa tarifi...Oldukça pratik ve doyurucu bir ana öğün ile sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Genellikle portakallı, havuçlu yapılan zeytinyağlı pırasayı bir de böyle deneyin. Pişman olmayacaksınız!

SADE (HAVUÇSUZ) ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER (3 kişilik)

  • 4 dal pırasa
  • 2 orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5-2 su bardağı kadar su (pırasaları 1 parmak kadar geçsin)
  • 1 çay kaşığı şeker

SADE (HAVUÇSUZ) ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİNİN YAPILIŞI

  1. Pırasalar iyice yıkanır.
  2. Pırasalar 1 parmak genişliğinde dilimlenir.
    sade-zeytinyagli-pirasa-1.jpg
  3. Tencereye zeytinyağını alın, 1-2 dakika sonra salçayı ekleyip yaklaşık 3 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
    sade-zeytinyagli-pirasa-2.jpg
  4. Ardından pırasayı ekleyin, karıştırmadan  tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısın.
    sade-zeytinyagli-pirasa-3.jpg
  5. 2 dakika sonra  alt üst ederek karıştırın ve domatesi ekleyin.Domatesin üzerine şekeri ekleyin ve ocağın altını kısın
    sade-zeytinyagli-pirasa-4.jpg
  6. 10 dakika sonra 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.
  7. 5 dakika sonra pirinci ve tuzu ekleyin. Yemeğin altını kapatana kadar yemeği karıştırmayın.
  8. 1 çay bardağı daha sıcak suyu ekleyin.
    sade-zeytinyagli-pirasa-7.jpg
  9. 15-20 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
    sade-zeytinyagli-pirasa-6.jpg
  10. Afiyet olsun. 
  11. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

  • Sebze yemeklerini pişirirken karıştırmamaya özen gösterin. Çok karıştırmadan pişirilen yemekler çok daha lezzetli olacaktır.
  • Dinlendikten sonra arzuya göre sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz.
  • Limonla servis edebilirsiniz.

 

 

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber