Çok Az Kişi Bu Sırrı Biliyor! Kışın da Üzümü Doya Doya Yimek İçin 2 Yıl Bozulmayan Üzüm Kompostosu Tarifi

Çok Az Kişi Bu Sırrı Biliyor! Kışın da Üzümü Doya Doya Yimek İçin 2 Yıl Bozulmayan Üzüm Kompostosu Tarifi
Kompostolar özellikle kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün sizlere üzümü kışa da taşıyacabileceğiniz harika bir konserve tarifi vereceğiz. İşte 2 yıl bozulmayn lezzetli üzüm kompostosu tarifi

Şu an üzümlerin en lezzetli zamanı, pazarlarda bolca yer alıyor. Lezzetinin yanında faydalarıyla da uzmanların önerileri arasında yer alıyor.

Üzümün önce faydalarına bir göz atalım.

  • İyi bir antioksidan kaynağıdır.
  • Hazımsızlığı birebir.
  • Kemikleri güçlendirir.
  • Üzüm suyunun migrene iyi geldiği biliniyor.
  • Enerji verir, yorgunluğua iyi gelir.
  • Kalp hastalığı riskini azaltır.
  • Cilt sağlığı için mükemmel bir besindir.
  • Böbrek dostudur

Üzümün faydalarıyla ilgilli daha detaylı bilgi için "üzümün şaşırtan faydaları" başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.

Üzüm kompostosu için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 2 kilo üzüm
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Oda sıcaklığında su
  • 4 adet yarım kiloluk cam kavanoz
  • 4 adet kullanılmamış kavanoz kapağı

Üzüm kompostosu yapımına geçelim:
✔️
Üzümleri yıkayın ve tanelerinden ayırın.
✔️ Temiz ve kuru cam kavanozlara hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
✔️ Her bir kavanoza 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
✔️ Üzerlerini oda sıcaklığındaki su ile doldurun.
✔️ Yeni kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın.
✔️ Kapakları aşağı bakacak şekilde tencereye yerleştirin ve kavanozların yarısına kadar su ekleyin.
✔️ Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 15 dakika sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Kavanozları tencereden çıkarmadan 2 saat bekletin.
✔️ Daha sonra tencereden alıp kenarlarını kurulayıp yine kapakları alta gelecek şekilde tezgahta 8-9 saat bekletin.
✔️ Güneş almayan serin bir yerde 2 yıla kadar saklayabilirsiniz.
✔️ Yiyeceğiniz zaman kavanozlardan birini açın, tencereye dökün. Damak zevkinize göre şeker ekleyeyin, bir miktar su da ilave edip 2 dakika kaynatın.
Soğuduktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Ebruli Mutfağım11/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler