İnanılır gibi değil - Sarımsak Tozu kendisinden çok daha faydalı çıktı! Nasıl yapılır?
Doğal ilaç olarak bildiğimiz Sarımsak Yemeklere vermiş olduğu güzel tadın yanı sıra vücudumuza müthiş faydalar sağlıyor.
Sarımsağı bir bütün olarak yutanların dahi olduğunu biliyoruz. Ancak bu yiyeceğin tozunun çok daha faydalı olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıktı.
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre : Yemeklere baharat gibi eklenen 'sarımsak tozu' kolesterolü dengeleyip kanser hücreleriyle savaşarak büyümelerini engelliyor. Ayrıca Sarımsak Tozu sindirim sistemine iyi geliyor. Bağırsakları temizliyor.
Peki ama Sarımsak tozu Nasıl Yapılır.
İstediğiniz kadar sarımsağı temizleyip -ince dilimler halinde doğrayın ardından ince bir tülbent içinde süzgece alıp güneşte kurutmaya bırakın.
Kuruma işlemi bittikten sonra sarımsakları bir baharat öğütücüsünde veya doğrayıcıda veya en sağlıklısı havan içinde ezerek toz haline getirin.
Kurutma işlemini dilerseniz fırında da yapabilirsiniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.