GERÇEK PASTACI KREMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 130 gr tereyağı
- 1 litre süt
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla (200 gr toz şeker)
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla (100 gr mısır nişastası
- 1/3 su bardağı (50 gr un)
Piştikten sonra;
- 1 paket çırpılmış krem şanti
- 1 paket vanilya (ocaktan indikten sonra eklenip çırpılacak)
GERÇEK PASTACI KREMASININ HAZIRLANIŞI
- Tencereye sütü ve şekeri koyup karıştırın. Ocağın altını açıp ılıtın. (Kaynamasın, sıcak olması yeterli)
- Diğer taraftan başka bir tencerede tereyağını koyup erimesini sağlayın. (Kavrulmasın)
- Nişastayı ve unu ekleyin.
- Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından sıcağa yakın olan süt-şeker karışımını azar azar ekleyerek bir taraftan sürekli çırparak pişirin.
- En az 10 dakika bu şekilde çırpma teliyle çırpın.
- Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırın.
- Diğer taraftan 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi mikser yardımıyla çırparak hazırlayın.
- Pişen krema soğuduktan sonra tekrar mikserle 2-3 dakika çırpın.
- Ardından krem şantiyi ekleyrek 3-4 dakika daha çırpın.
- Pastacı kremanız hazır.
İster yaş pastalarınızda ister kekin üzerine kullanabilirsiniz.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: