8 yumurta gözünüzü korkutmasın! 4 katlı bir pasta için kolları sıvayın!
YAŞ PASTA İÇİN MALZEMELER
- 8 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Malzemeler, 22 cm'lik kelepçeli kalıp için verilmiştir.
Pasta kreması
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket çiğ krema
- 1 paket toz krem şantİ
En dış kaplama
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz soğuk süt
- 1 paket toz krem şanti
YAŞ PASTANIN KREMASININ HAZIRLANIŞI
- Vanilya, tereyağ, krema ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha pişirin.
- Ocağın altını kapatın. Üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Streç filme sarıp ağzı kapalı bi şekilde buzdolabına koyun. (Vaktiniz varsa en az 2 saat bekletin. Dilerseniz bir gün önceden hazırlayıp zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.)
- Ertesi gün toz krem şantiyi ilave edip yüksek devirde 5 dakika çırpın.
- Çiğ kremayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Kremanın yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayın. (Tümünü birden dökmeyin)
- Pürüzsüz kıvamda enfes pasta kremanız hazır!
YAŞ PASTANIN KEKİNİN HAZIRLANIŞI
- Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı ayrı kaplara kırın. Hiç bir şekilde sarısı ile beyazı birbirine karışmamalı.
- Yumurta beyazını çırpmaya başlayın. Yumurta beyazının rengi değişmeye başladığında limon suyunu ve şekerin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar yüksek devirde mikserle çırpın.
- Başka bir kapta yumurtanın sarılarını ve kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
- Başka bir kapta un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyerek güzelce karıştırın.
- Çırptığınız yumurta sarısının üzerine yumurta beyazı karışımını toplamda 3 seferde dairesel hareketlerle karıştırın. (Yani birazını ekleyip mikserle karıştırıp sonra diğer kısmı ekleyin)
- 22 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağ ile yağlayın. (Ya da yağlı kağıt ile kaplayın)
- Pandispanya hamurunu kalıba dökün. Hava kabarcığı olmaması için tezgaha 2-3 sefer vurun.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız pandispanyayı fırının ızgara teline ters çevirerek soğumaya bırakın.
YAŞ PASTANIN YAPILIŞI
- Soğuyan keki yatay olarak 4 eşit parçaya bölün
- Servis tabağına bir tabanı yerleştirip üzerine 2-3 yemek kaşığı soğuk sütü gezdirerek keki ıslatın.
- Üzerine pasta kremasını sürün.
- Kremanın üzerine steğinize bağlı muz, çilek, kivi, çikolata parçaları, antep fıstğı, fındık ekleyebilirsiniz.
- Diğer pasta tabanları için de aynı işlemi tekrarlayın.
- Pastayı kaplamak için toz krem şantiyi soğuk sütle mikser yardımıyla çırpıp kenarlara ve üste güzelce sürün.
- Dilediğiniz malzemelerle dışını süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
İstediğiniz malzemelerle harika pastalar yapmak sizin elinizde:)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: