Doğum günü için pasta yapmak istiyorum diyorsanız: İşte size tüm püf noktalarıyla yaş pasta tarifi!

Bu tarifle artık doğumgünleriniz için dışardan pasta almayacaksınız! Pastane pastası lezzetinde, harika bir yaş pasta yapmak için tüm detaylar aşama aşama tarifimizde...

8 yumurta gözünüzü korkutmasın! 4 katlı bir pasta için kolları sıvayın!

YAŞ PASTA İÇİN MALZEMELER

  • 8 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Malzemeler, 22 cm'lik kelepçeli kalıp için verilmiştir.

Pasta kreması

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 paket toz krem şantİ

En dış kaplama

  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti

YAŞ PASTANIN KREMASININ HAZIRLANIŞI

  1. Vanilya, tereyağ, krema ve  krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha pişirin.
  4. Ocağın altını kapatın. Üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. 
  5. Streç filme sarıp  ağzı kapalı bi şekilde buzdolabına koyun. (Vaktiniz varsa en az 2 saat bekletin. Dilerseniz bir gün önceden hazırlayıp zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.)
  6. Ertesi gün toz krem şantiyi ilave edip yüksek devirde 5 dakika çırpın.
  7. Çiğ kremayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Kremanın yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayın. (Tümünü birden dökmeyin)
  8. Pürüzsüz kıvamda enfes pasta kremanız hazır!

YAŞ PASTANIN KEKİNİN HAZIRLANIŞI

  1. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı ayrı kaplara kırın. Hiç bir şekilde sarısı ile beyazı birbirine karışmamalı.
  2. Yumurta beyazını çırpmaya başlayın. Yumurta beyazının rengi değişmeye başladığında limon suyunu ve şekerin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar yüksek devirde mikserle çırpın.
  3. Başka bir kapta yumurtanın sarılarını ve kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
  4. Başka bir kapta un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyerek güzelce karıştırın. 
  5. Çırptığınız yumurta sarısının üzerine yumurta beyazı karışımını toplamda 3 seferde dairesel hareketlerle karıştırın. (Yani birazını ekleyip mikserle karıştırıp sonra diğer kısmı ekleyin)
  6. 22 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağ ile yağlayın. (Ya da yağlı kağıt ile kaplayın)
  7. Pandispanya hamurunu kalıba dökün. Hava kabarcığı olmaması için tezgaha 2-3 sefer vurun.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız pandispanyayı fırının ızgara teline ters çevirerek soğumaya bırakın. 

YAŞ PASTANIN YAPILIŞI

  1. Soğuyan keki yatay olarak 4 eşit parçaya bölün
  2. Servis tabağına bir tabanı yerleştirip üzerine 2-3 yemek kaşığı soğuk sütü gezdirerek keki ıslatın.
  3. Üzerine pasta kremasını sürün.
  4. Kremanın üzerine steğinize bağlı muz, çilek, kivi, çikolata parçaları, antep fıstğı, fındık ekleyebilirsiniz.
  5. Diğer pasta tabanları için de aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Pastayı kaplamak için toz krem şantiyi soğuk sütle mikser yardımıyla çırpıp kenarlara ve üste güzelce sürün.
  7. Dilediğiniz malzemelerle dışını süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.İstediğiniz malzemelerle harika pastalar yapmak sizin elinizde:)

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Beyaz Çikolatalı Orjinal Pastacı Kreması Tarifi
Bu Pandispanya Tarifini Kaydedin Mutlaka Başka Tarif Aramayın! İşte Yumuşacık Sünger Gibi Asla Şaşmayan Pandispanya Tarifi!
Lezzetli yaş pasta kreması nasıl yapılır? Tam ölçülü pastacı kreması tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri