Karnabaharın yemeğinden kızartmasına kadar birçok çeşidini yapıp afiyetle yiyoruz. Çoğumuzun en sevdiği tabiki de karnabaharın kızartma hali...Bugüne kadar yaptığınız karnabaharlarınız çıtır çıtır olmamışsa bu tarifi mutlaka deneyin.
GALETA UNLU ÇITIR KARNABAHAR KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 tane orta boy karnabahar
- 2 büyük boy havuç
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım çay kasığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz (1 çay kaşığı yumurtaların içine 1 çay kaşığı galeta ununa koyulacak)
- Sıvı yağ -kızartmak için
- Yarım limon suyu
GALETA UNLU ÇITIR KARNABAHAR KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Karnabaharın çiçek kısımlarını ayırın ve yıkayın.
- Havuçları ikiye bölün ve uzunlamasına parçalara ayırın.
- Uygun bir tencereye karnabaharları ve havuçları alarak ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde yaklaşık 8-10 dakika buharda haşlayın. (Buharda haşlama aparatınız yok ise uygun bir tencereye karnabahar ve havuçları alarak üzerini bir parmak geçecek kadar su koyarak da haşlayabilirsiniz.)
- Buharda haşlanırken karnabaharlarınızın kokusunu gidermek için üzerine yarım limon sıkın.
- Haşlanan karnabaharları ve havuçları soğumaya bırakın.
- Bu arada derin bir kaseye yumurtaları alın ve 1 çay kaşığı tuz ve diğer baharatları ekleyerek çırpın.
- Başka bir kaseye unu, bir tabağa da galeta unu ile tuzu koyun.
- Kızartma tavasına sıvı yağı alın ve ısıtın.
- Soğuyan karnabaharları önce una batırın.
- Daha sonra yumurtaya batırın.
- En son galeta ununa batırıp sıvı yağda eşit şekilde nar gibi olana kadar kızartın.
- Havuçları da aynı yağda kızartıp karnabaharlarla birlikte servis edin. AFİYET OLSUN