Sınav Stresi nedir ve nasıl önlenir? Sınav Stresini azaltan öneriler

Sınav Stresi nedir ve nasıl önlenir? Sınav Stresini azaltan öneriler
Sınava giren herkeste oluşabilen Sınav Stresi bazı durumlarda ileri seviyelerde olabiliyor. Ancak ondan kurtulmak hiç zor değil..

Stres, hayatın her anında karşımıza çıkabilecek bir süreçtir. Kalp çarpıntısı, uyku düzeninde bozukluk, keyifsizlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Bazen bu durum devamlılık haline geldiği için normalleşir. 
  
  Bu duruma sebebiyet olarak birçok faktör gösterilebilir.

İş ve ev yaşantısı, yeni bir ortama girme, sevilen bir kişinin kaybedilmesi gibi yaşadığımız olaylar, bulunduğumuz ortamlar belli başlı stres nedenlerindendir.

Bunlardan biri de sınav stresidir.

Sınava hazırlanırken uzun ve yorucu bir süreçten geçilir. Bu süreç içinde kişi kendine başarmak zorunda olduğunu devamlı aşılar.

Bir nevi kendini büyük bir sorumluluk altına sokar.

Boş kalınan zamanlarda sınav sonucunu düşünerek beynini meşgul eder. Sınav sonucunun istediği gibi gelmezse ailesinin ve çevresinin hakkında ne düşüneceğini sorgular. Bir zaman sonra bu düşüncelerden dolayı başaramayacağını düşünür. Bu da kişide strese yol açar.   
  
 En büyük yanlışlardan biri de budur. Tabii ki insan sonucunu düşünmeli fakat hayatta her zaman iki ihtimal vardır:

Olur veya olmaz. Başkalarının hakkında ne diyeceğini düşünmek yerine kendi hayatı hakkında düşünmesi stres seviyesini daha aza düşürecektir. Bu konuda ailenin de davranışları ve desteği önemlidir.

Kişiyi strese sokacak şekilde davranmak yerine ne olursa olsun destekçisi olduklarını göstermelidirler. Çünkü stres belli bir düzeyde kaldığı sürece iyidir, başarıyı tetikler ama fazla stres kişiyi zarara sokar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler