Binbir derde şifa olan ballı suyun faydaları nelerdir

Binbir derde şifa olan ballı suyun faydaları nelerdir
Günün ilk bölümünde bir bardak ılık suyun iyi yönlerini veya cildiniz için ne kadar olağanüstü etkileri olduğunu öğrenmiş olabilirsiniz. Peki ya ılık su yerine ballı su tercih ederseniz ne olur?

Ballı su içmek diyetinize yardımcı olur ve sizin daha sıkıntısız kilo vermenizi sağlar. Baldaki şeker dünyamızdaki en masum olan doğal şekerlerdendir ve size sağlıklı kalori alma imkanı tanır. Gazlı içeçekler, hazır meyve suları gibi bolca kalori içeren içeceklerden uzak durup bunları yerine ballı suyu tercih ederseniz kilo vermeniz kolaylaşır.

Günün başında bir bardak ılık ballı su içmek mideyle ilgili şikayetlerinizi azaltır, sindirim sisteminize yardım eder. Ayrıca bal, antiseptik etkisiyle sindirim sistemindeki zararlı bakterilerin düşmanı olacaktır. Yine kabızlık gibi problemleride bu yöntemle aşabilirsiniz.

Enerjinizi toplamak için kahve yerine ılık ballı suyu tercih edin. Vücudunuz susuz kalırsa halsizlik ve yorgunluk baş gösterecektir. Bunu önlemek için, çay, kahve gibi içecekler yerine ballı su için. Kahve idrar söktürücü olduğu için daha hızlı bir şekilde susuz hissedersiniz.

Ilık ballı su boğaz ağrısını ve faranjit etkisini azaltır. Ilık su boğazınızı sadece yumuşatırken, ballı su aynı zamanda boğazınızın ince bir tabakayla kaplanmasını sağlar bu da öksürüğü azaltan muhteşem birşeydir.

Ballı su aynı zamanda vücutta biriken toksik maddelerin atılımında da oldukça faydalıdır. Düzelenli olarak tüketilmesi halinde bir çok hastalığa neden olan bu toksinlerden arınırsınız. Özelilkle beraberinde limonda kullanırsanız bu süreç çok daha kısalacaktır.

Mide ve bağırsak problemi yaşıyorsanız, özellikle gaz sıkıntınız varsa yine bir bardak ılık ballı su içmek bu sıkıntılarınıza derman olacaktır.

Ballı su iyi kolesterol seviyelerinin artmayada yardımcı olmaktadır. İyi kollesterol seviyenisin yükselmesi dolaşım sisteminizi oldukça rahatlatacak, kalp sıkıntısı yaşama şansınızı düşürecektir.

Ballı su soğuk algınlığı kaynaklı mide problemleri içinde oldukça şifalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler