Uzmanlar Yaşlanmaya Yol Açan Günlük Alışkanlıkları Açıkladı İşte Değiştirmeniz Gereken 6 Alışkanlık

Uzmanlar Yaşlanmaya Yol Açan Günlük Alışkanlıkları Açıkladı İşte Değiştirmeniz Gereken 6 Alışkanlık
Yaşlanma kadın erkek herkesin ortak sorunu. Bugün sizler için yaşlanmaya neden olan alışkanlıkları araştırdık. İşte yaşlanmayı azaltmak için değiştirmeniz gereken 6 alışkanlık

Piyasada yaşlanma karşıtı ürünlerin sayısı oldukça fazla. Uzmanlar alışkanlıkları değiştirerek yaşlanmayı yavaşlatmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Naturopatik tıp doktoru olan Dr. Pinge, hücresel yaşlanmanın telomerler tarafından belirlendiğini ifade ediyor.

Peki nedir telomer denilen şey?

Telomerler, DNA'nızın uçlarına oturan küçük protein zincirleridir ve kromozomlarınızı bozulmaktan korurlar. Yani telomerleriniz ne kadar uzun olursa, DNA'nız o kadar fazla korunur ve yaşlanma belirtileri o kadar az olur.

Araştırmalar, daha uzun telomerlerin daha uzun ömür ve daha düşük hastalık geliştirme olasılığı ile bağlantılı olduğunu gösteriyor!

Gelin yaşlanmayı engelleyen 7 alışkanlığa bir göz atalım

Yeterince Uyuyun

Uyku sağlığın temelidir ve sandığınızdan daha önemlidir! Yoğun iş temposu, stresli yaşam uykuyu zorlaştırıyor elbet. Yine de elinizden geleni yapıp yeterince uyuduğunuzdan emin olun. Uyuyamıyorsanız rahat bir uyku için bitki çayları yazımıza inceleyebilirsiniz.

Yeterince Su İçmiyorsunuz

Yeterince su içmek sandığınızdan daha da önemli. Su hayattır diye boşuna demiyorlar. Her şeyden önce, susuz kaldığınız zaman cildiniz bunu kırışıklıklar, renk değişimleri ve sarkmalar şeklinde bile gösteriyor.

Stres

Araştırmalara göre, sürekli stres altında olmak DNA'nızı bile değiştirebilir. Kırışıklıklara, çizgilere, sivilcelerin çıkmasına, tansiyona, uyku bozukluklarına, hatta kilo alımına neden olabilir. Bütün bunlar yaşımızdan çok daha yaşlı görünmemize katkıda bulunacak ve bu durum daha da stresli yapacaktır. Stresi yönetmek için yapabileceklerinizin başında meditasyon, yoga, egzersiz, doğada zaman geçirme ve size kendinizi iyi hissettirecek arkadaş ortamı sayılabilir.

Yanlış Beslenme

Hayat zor ve hepimiz meşgulüz. Hızlı ve hazır olan yiyecekleri almak elbette en kolayı. Sorun şu ki, bu yiyecekler genellikle işlenmiş gıdalar, rafine şekerler olup yaşlanmaya neden olan zararlı yiyecekler.

Ayrıca bu gıdalar, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve hatta bazı kanser türleri gibi pek çok kronik hastalığında tetikleyicisi. Bunun yerine meyve sebzeler, tahıllar ve yağsız protein de dahil olmak üzere gerçek yiyecekleri yiyerek sağlıklı kalın.

5.Yeterince Hareket Etmemek

Egzersiz bir angarya gibi gelebilir ve çoğumuz için eğlenceli değildir. Ama saatlerce masa başı çalışmak, sonra gidip evde de kanefeye uzanmak malesef bizi yaşlandırıyor. Karantinada bunu net olarak gördük, işe gidiş geliş rutininimizin bile iyi geldiğini hissettik. Çalışmalar hareketsiz bir yaşam tarzının zihinsel keskinliği köreltebileceğini ve her ikisi de erken yaşlanma belirtileri olan depresyona yol açabileceğini gösteriyor.

6.Fazla Güneşe Maruz Kalmak

Hayatta kalmak için hepimizin güneş ışığına ve güneşin sıcaklığına ihtiyacımız var, bunu inkar etmiyoruz. Güneş hayattır, ancak tehlikeyi de beraberinde getirir. Uzmanlar güneşin ciltte kalıcı olarak lif hasarına yol açtığını ve koyu güneş lekeleri yoluyla kırışıklıklara neden olduğunu söylüyor. Özellikle sıcak ve güneşli bir günde saatlerce dışarıda kalmamaya gayret gösterin. Güneş koruyucu sürmeden dışarıya çıkmayın. Mümkünse güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde güneşten kaçının.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler