Uyuyamıyorum Diyenlere! Bitki Çaylarından Güç Alıp Rahat Bir Uyku Uyumak İstemez misiniz?

Uyuyamıyorum Diyenlere! Bitki Çaylarından Güç Alıp Rahat Bir Uyku Uyumak İstemez misiniz?
Gün boyunca yaşadığınız sinir, stres gibi problemler uyku kalitenizi çok fazla etkiliyor değil mi? Bebek gibi bir uyku için gece yatmadan önce içebileceğiniz harika bitki çayları tavsiye edeceğiz.

Pandemi, tam kapanma vs derken evden çalışma herkesin olmazsa olmazı oldu neredeyse. Hal böyle olunca da uyku dengeleri şaştı. Siz de bu durumdan muzdaripseniz yanlız değilsiniz. 

Ev ile işin ayrımı yapmak zorlaşıyor gittikçe. Doğal olarak uyku düzenimizde eskisi gibi değil. 

Kafeinin Dozu Aşmış Olabilir!

Kafein sizi uyanıklık moduna iter ve bu, dinlenme döngünüze müdahale edebilir. Bir uyku hapı, melatonin veya başka bir farmasötik sınıf ilacı kullanmadan önce, doğaya bir şans vermek her zaman en iyisidir. Bitkisel çaylar, uzun süre tüketildiğinde  ritminizi geri kazanmanıza yardımcı olur.

 Öncelikle, uyku bozuklukları yaşıyorsanız kafein alımınızı azaltmak veya düzenlemek önemlidir  Kahveden çaya geçiş, kafein tüketiminizi neredeyse% 25 azaltır. 

Zaten çay içen biriyseniz ancak kafein tüketiminizi daha da azaltmak istiyorsanız, bitki çaylarına geçiş yapmak en akıllıca seçimdir.

İyi Uyku İçin Çaylar

Papatya, kadife çiçeği, lavanta gibi bitki çayları uykusuzluğa iyi gelir. Bu bitki çayları % 100 kafein içermez.
 

Papatya: Papatya mucizevi bir çiçektir. Özellikle yatmadan önce papatya çayı içmek rahat bir uyku için yapılabilecek en güzel adımdır.  

Kadife çiçeği: Bu çiçek, yatıştırıcı ve onarıcı özellikleriyle bilinen nergis ailesine aittir. Gevşemeye yardımcı olan ve ağrıyı hafifletmenize yardımcı olan güçlü bir anti-enflamatuar içecektir.

Lavanta: Lavantanın sakinleştirici etkisi vardır. Lavanta, sinir sisteminizi sıfırlayarak  zihninizi sakinleştirmenizi sağlar ve uyumanızı kolaylaştırır.

Bitkisel Çaylar Nasıl Demlenir? 

sm çiçek çayları demlemeSıcak çay: Bir çay kaşığı saf çayı 150 ml sıcak suda demleyin. İdeal su sıcaklığı 80 derecedir. Çiçek çayları hassas olduğu için kaynar sıcak su kullanmaktan kaçının. Süt eklemeyin. 

Soğuk demleme: Gün boyunca çayınızı yudumlarsanız bu yöntemi deneyin. 500 ml oda sıcaklığında suya beş çay kaşığı (10 gram) saf çayı ekleyin. Soğutulmuş su kullanmayın. Bunun gece boyunca veya en az sekiz saat demlenmesine izin verin. Sabah çayı süzün, 200 ml'lik bir bardağa dökün, iki buz küpü ekleyin. Çayınız yudumlamaya hazır.

Bu çay ritüelini günlük rutininize dahil etmek için her gün birkaç dakikanızı ayırın. İyi bir gece uykusunun zihinsel ve fiziksel sağlığımız için neler yapabileceğini küçümsemeyelim. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler