Ihlamur Çayı Tüketirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Ihlamur Çayı En Doğru Nasıl Hazırlanır?
Yüzlerce yıldır insanlar ıhlamur ağacının yapraklarını ve çiçeklerini sakinleştirici ve yatıştırıcı da dahil olmak üzere tıbbi amaçlar için kullandılar. İhlamurlar ilkbaharda çiçek açtıktan sonra toplanır, kurutulur. Özellikle çiçekler, ıhlamur ağacının en değerli tıbbi bileşenleridir.
Ihlamurun faydaları üzerine çok fazla bilimsel makale bulunmaktadır. Ateşli soğuk algınlığı ve enfeksiyonlar için terlemeyi sağlamak, burun tıkanıklığını azaltmak ve boğaz tahrişini ve öksürüğü gidermek, anksiyete gibi durumlarda sinirleri yatıştırmak ve yüksek tansiyonu tedavi etmek gibi pek çok faydası bulunmaktadır.
Sıcak bir fincan çay, bize hem zihinsel hem de fiziksel rahatlama getirmek için harikalar bir alternatiftir. Yorgunluğumuzu giderir ve anında enerji artışı sağlar.
Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır?
Bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeklerini az miktarda yapraklarıyla birlikte 1 su bardağı kaynar suda koyup 10 dakika demleyin. (Bardağın ağzını bir tabakla kapatmayı unutmayın). Süzüp ister bal ile tatlandırıp ister sade olarak içebilirsiniz.
UYARILAR
- Ihlamur çayının çok sıcak olarak içilmesi yemek borusu ve ağzın iç kısmına zarar verebilir. Bu nedenle 5 dakika ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin.
- Ihlamuru demlendikten sonra yeniden kaynatmayın. Her seferinde taze taze hazırlayın.
- Günde 2 fincandan fazla ıhlamur çayı içmeyin.
- Ihlamurun bazı ilaçlarla etkileşime girebilme riski olduğunu unutmayın. Düzenli ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak tüketin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.