Bu formülleri uygulayın, değişime siz de inanamayacaksınız!

Bu formülleri uygulayın, değişime siz de inanamayacaksınız!
Son zamanlarda yüksek oranda kimyasal madde içeren şampuanlar yerine evde hazırlanan karışımlarla yıkanmak büyük bir trend haline dönüştü. Peki şampuan kullanmadan saçlarımız nasıl temiz kalacak? Gelin, doğal yöntemlerle saçlarımızın nasıl daha temiz ve daha parlak görüneceğine hep birlikte göz atalım…

SAĞLIK HABERCİNİZ ÖZEL / Duş alırken kullandığımız şampuan, saç bakım kremi ve sabun gibi ürünlerde yer alan vücuda zararlı kimyasal maddeler, insanları farklı arayışlara yönlendiriyor. Daha temiz ve hoş kokulara sahip olmak için kullandığımız şampuan ve sabunlar olmadan da doğal yöntemlerle duş alabilmek mümkün. 

BİRÇOK ZARARI BULUNUYOR

Şampuan, saç bakım kremi ve sabunun içerisinde yer alan kimyasal maddelerden bazıları Paraben, Sodyum Lauryl Sülfat, Phthalate, Formaldehit, Dimetikon, Propilen Glikol, Triclosan ve Alkol gibi ürünler olarak sıralanabilir. Bunlar içerisinde en çok bilinen parabenin kadınlık hormonunu taklit ettiği ve meme kanseri riskini artırabileceği bilimsel olarak açıklanmıştır. Paraben, saç dökülmelerine ve cildinizin erken yaşlanmasına da neden olabilir. Ayrıca yukarıda saydığımız diğer kimyasallar saçın nemsiz kalmasına, deride tahriş, kaşıntı ve döküntü oluşmasına, saçta yıpranma ve kırılmalara yol açabilir. Sabunların içerisinde de yer alan paraben ve triclosanın da kansere yol açabileceği tıp uzmanları tarafından ifade edilmektedir.

ESKİ GÜCÜNÜ KAYBEDEBİLİR!

Peki şampuan kullanmadan saçlarımızı nasıl yıkayacağız? Gelin birlikte bakalım. 

Öncelikli olarak doğal ve bitkisel karışımlarla saçlarımızı yıkamak mümkün. Şampuan kullanmayı bıraktıktan sonraki 1-2 haftalık dönemde saçlarınızın sert, kuru veya yağlı olduğunu gözlemleyeceksiniz. Fakat, hazırlayacağınız doğal karışımlarla bir süre sonra saçlarınızın yağsız ve daha parlak olduğunu gözlemlemek sizleri mutlu edecek. 

Piyasada yer alan birçok şampuan saçlardaki doğal yağları yok eder ve kimyasal nemlendiricilerin saçlarınıza nüfuz etmesini sağlar. Bu sebeple söylenenin aksine saçlar zamanla eski gücünü kaybedebilir. Dolayısıyla evinizde kolayca hazırlayacağınız ürünleri kullanmak saçlarınızın ömrünü daha çok uzatır. 

İŞTE DOĞAL YÖNTEMLER

Siz de sağlığınıza önem veriyorsanız kendi doğal şampuanınızı hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Evinizde kendi isteklerinize göre şampuanlar hazırlamanız mümkün. 

Mucizevi elma sirkesi

Mesela elma sirkeli bir şampuan hazırlamak ister misiniz? Bunun için ihtiyaç duyacağınız malzemeler bir adet yumurta, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, yarım çay bardağına yakın zeytin yağı. Tüm bu malzemeleri kıvam alasıya kadar karıştırarak kendi şampuanınızı hazırlayabilirsiniz.

Yağlanmayı önlemek için

Saçınızdaki yağlanmayı önlemek için eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak elde edeceğiniz bu kolay ürünü de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bir de gül suyunu deneyin

Duş alırken saçlarınızın güzel kokmasını istiyorsanız 2 yemek kaşığı gül suyu, 2 yemek kaşığı sirke ve 2 adet yumurtayı karıştırarak da farklı bir şampuan elde edebilirsiniz.

Salatalık-limon karışımı

Saçınızın ihtiyaç duyduğu nem ve vitamin dengesini de 1 adet salatalık ve 1 adet limonunun suyunu karıştırarak elde edebilirsiniz. Bunun için salatalığı püre haline getirin ve limon suyu ile birleştirin. Bu karışım ile ferah saçlar elde edebilirsiniz.

Bu tariflerinizi gül suyunun yanı sıra farklı koklarla güzelleştirmek isterseniz, menekşe yağı, lavanta yağı, portakal yağı, hindistan cevizi yağı, nane yağı, okaliptüs yağı ve aloe vera jeli gibi bitkisel ürünleri de kullanabilirsiniz. 

Küçük bir hatırlatma: Hazırladığınız şampuanlarınızı kullanmadan önce iyice çalkalayın ve saçlarınıza uyguladıktan sonra bol ve ılık su ile durulayın. 

Bu da ilginizi çekebilir?

Şampuandalardaki gizli tehlikeler 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler