Çikolataya Hayır Demeye Gerek Yok! Çikolata Yiyerek Kilo Vermek Mümkün!

Çikolataya Hayır Demeye Gerek Yok! Çikolata Yiyerek Kilo Vermek Mümkün!
Çikolata sevilen atıştırmalıklardandır. Zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinden bir an önce çıkartmak zorunda kaldığı yiyeceklerden olan çikolata gerçekten zararlı mı? Çikolata yiyerek sağlıklı kalabilir miyiz? İşte sorularınızın cevapları...

Çikolataya hayır diyen çok az kişi var :) Çocukluktan bu yana, daha ambalajını gördüğümüz an heyecanlanıp ağzımız sulanıyor. Herkesin bir kenarda kâh kahve yanı için, kâh atıştırmalık olarak çikolatası bulunuyor. Son yıllarda bilgiye ulaşmanın oldukça kolay olduğu bu zamanlarda, çikolata ve benzeri atıştırmalıkların içerisinde bulunan zararlı maddelerin varlığından haberdar olduğumuzdan beri, alternatif çikolata arayışlarına girdik. Eğer sizde hem çikolata keyfimden vazgeçmeyip, hem de sağlıklı bir şekilde çikolata tüketeyim diyenlerdenseniz, sizin için uzmanların bu konuda ki görüşlerini bir araya getirdik. Bakalım çikolata gerçekten zararlı mı?

Çikolatanın hammaddesi olan kakao, esasen mucizevi bir gıdadır. Latince de adı “theobromo cacao” olup “Tanrıların gıdası” anlamına gelir. Böylesine mucizevi etkisi olan kakaonun bir çekirdeği bile geçmiş dönemlerde para birimi olarak değerlendirilmiştir.

Peki bu kadar önemli ve bir çok hastalığa iyi gelen adeta vücutta bir doping etkisi oluşturan kakao nasıl tüketirsek bu faydasını bizlere sunuyor?

Ham kakaonun içerisinde B1, B2, B6, B9 ve K vitaminleri, ayrıca demir, magnezyum ve çinko gibi mineraller de bulunmaktadır. Son derece faydalı olan ve tadı ile ağızda hoş bir etki bırakan kakao, ham hâli ile tüketilirken, zamanla içerisine şeker kamışı ve bal gibi gıdaların da eklenmesiyle daha da güzelleşmiş ve bunun fark edilmesi ile farklı katkı maddeleri, süt tozları ve şekerle işlenerek, kakaodan alınabilecek faydaları artık yok olmaya başlamıştır.

Peki bizler, elimizin altında âdeta hazine gibi duran ve faydalarının işlenmiş çikolataya dönüştürülerek yok edildiği bu nimetten nasıl faydalanabiliriz?

Kakaoyu olabildiğince ham haliyle kullanmalıyız. Baştan söyleyelim marketlerde kakao olarak satın aldığımız tozlar malesef ham kakao değil. Fakat sevindirici haber ham kakaoyu ulaşmak hiç de zor değil.

Çikolata olarak kakaoyu tüketirken, dikkat etmemiz gereken bazı hususlarla, bu faydalardan istifade edebiliriz. Nasıl mı?

✔️ Sütlü çikolata yerine, %75 ve üzeri kakao olan bitter çikolata tercih edebilirsiniz.

✔️ Kakao tozu kakaodan çok şeker içerdiği için %100 ham kakao alabilirsiniz

✔️ Pastalarda kullandığımız damla cikolatalar, %10-15 oranında kakao içermektedir. Bunun yerine %100 oranında ham kakaodan oluşan çikolata parçacıkları kullanabilirsiniz..

Böylelikle hem çikolata ihtiyacınızı giderip, hem de kakaonun muhteşem faydalarından istifade edebilirsiniz.

Ayrıca günümüzde, tüketicinin bu ihtiyacına cevap vermek üzere üretilmiş bazı ürünler de çoğalmakta, alternatif olarak sunulmaktadır. Kahvelerin yanına yakışan çikolatayı tüketirken, sağlıklı bir şekilde minerallerden faydalanmak sizce de güzel olmaz mı?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler