Mizaca Göre Beslenme Önemli! Yaz Geldi Demevi ve safravî mizaçlar, Sıcak Havalarda Nasıl Beslenmeli??

Mizaca Göre Beslenme Önemli! Yaz Geldi Demevi ve safravî mizaçlar, Sıcak Havalarda Nasıl Beslenmeli??
Mizaç ilminde her bir bitkinin ve gıdanın da mizacı var. Peki sıcak mizaçlı kişiler nasıl beslenmeli? Sıcak havalarda ne içmeli? İşte önemli bilgiler...

Mizaç ilminde iki grup mizaç vardır. Biri sıcak mizaç ,bir diğeri ise soğuk mizaç. 4 ana mizaçtan bahsedildiğinde ise iki mizaç sıcak iki mizaç ise soğuktur.

Soğuk olan mizaçlar ; balgamî ve sevdavi, sıcak mizaçlar ise demevi ve safravidir. Bir kişide mizacın ne çok soğuk ne de çok sıcak olmaması gereklidir. Önemli olan dengelemek ve bu şekilde sıcak ve soğuğun vücutta itidalli olarak bulunmasıdır. Yaz mevsimi sıcak mizaçlı kişiler için zor geçebilmektedir. Bu durumda sıcak mizaçlı kişiler , yaz ayı geldiğinde nelere dikkat etmelidir ,sizler için derledik

Yaz geldiginde özellikle safra ve demevi olan sıcak mizaçlar, bedendeki sıcaklık arttığı için baş ağrısı çekebilirler.

Gözlerde ağrı, burun kanaması, deride döküntü ,benizde sararma ve aşırı terleme ile kendini gösteren sıcaklık, bilinçli beslenme ile dengeye getirilebilir.

Peki yaz mevsiminde sıcak mizaçlı kişiler nasıl beslenmelidir?

Koruk suyu, gül ,salatalık, limon gibi gıdalar gün içinde alınmalıdır.

Ayrıca bazı kokularda mizacı dengeleme noktasında oldukça faydalıdır. Sıcaklığı artan kimse, gül koklarsa, son derece faydalı bir durum olur.

Sıcak havalarda buzlu su içilmesi ise her ne kadar kişiyi rahatlatıyor gibi görünse de ,uzun vadede karaciğer fonksiyonlarını bozabilmektedir. Mizaç uzmanları bu konuda, kişileri uyarmakta, mizacını dengelemek için bilinçli gıda tüketiminin ise önemine vurgu yapmaktadırlar.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler