Mizaç türleri: Demevi mizaç nedir? Demevi kişiler nasıl beslenmelidir?

Mizaç türleri: Demevi mizaç nedir? Demevi kişiler nasıl beslenmelidir?

Demevi mizaca sahip kişiler nasıl özelliklere sahiptirler? Demevi mizaca sahip kişiler nasıl beslenmelidir? Demevi mizaca sahip kişilerin yatkın olduğu hastalıklar nelerdir? Bu yazımızda sizin için derledik.

Hava elementinin insanda ki maddesel karşılığı “dem” yani kandır. Mizaç ilminde demevi olarak adlandırılan bu sıvı vücudunda baskın olan kişilerin özelliklerini yazımızda ele alacağız.

Dem, bir sıvının koyu hale gelmesidir. Çayın demlenmiş ve koyulaşmış hali gibi, kanın da koyulaşarak insan da bulunmasıdır. 

DEMEVÎ KİSİLERİN FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

  • Gözleri çabuk kanlanır
  • Bakışları güleçtir.
  • Ağız tatları kalitelidir.
  • Sabah uyandıklarında ağızlarına gelen tat şekerli gibidir. 
  • Hırslı ve isteklidirler.
  • Hayır ve maneviyat ehlidirler.
  • Keyiflerine düşkündürler
  • Düzensizdirler fakat o düzensizlik içinde kendilerine ait bir düzenleri vardır. 
  • Güzel ahlaklı ve güler yüzlüdürler. 
  • Cömerttirler
  • Yedirip içirmeyi severler.
  • Sesleri güzeldir.
  • Müziğe yatkındırlar. 
  • Derileri nemli ve sıcaktır. 
  • Saçı şık ve esnektir.
  • İştahları çok ve iyidir
  • Kötü ağız ve dışkı kokuları çok yoktur. 
  • Fedakârlık gösterirler.
  • Enerjiktirler.
  • Elmacık kemikleri çıkıktır.
  • Çabuk ve fazla terlerler.
  • Bulundukları ortamda kendilerini belli ederler.
  • Ortamlarda aranan kişilerdir. 
  • Çabuk hastalanırlar fakat hemen toparlanırlar. 
  • Yeniliği severler.
  • Bazen zihinleri dağınıktır. 
  • Çok alışveriş yaparlar. Bazen savurgandırlar.
  • Edebiyata meraklıdır. 
  • İleri görüşlüdürler.
  • Riskten korkmazlar
  • Yaz mevsimini sevmezler.
  • Çevik ve enerjiktirler.
  • Gözlerinin beyazı kırmızıya yakındır.
  • Kabızlık çekmezler.

NASIL BESLENMELİDİRLER

  • Demevi mizaca sahip kişiler, sıcak ve nemlidirler.  
  • Bundan dolayı soğuk beslenmelidirler. 
  • Soğuk mizaçlı besinler:
  • Nar, erik, salatalık, yoğurt, 
  • Muşmula, erik, ekşi nar, ekşi elma, limon, greyfurt, kavun,
  • İğde, ahududu, sarıçalı, alıç, kişniş
  • Darı, kuru bakla, pirinç, arpa, mısır, mercimek
  • Kenevir, sumak, nişasta ve kahve
  • Mısır ve bitkisel yağlar

YATKIN OLDUĞU HASTALIKLAR

  • Kan fazlalığından dolayı yüksek tansiyon hastalığına yatkınlıkları vardır. 
  • Karaciğer, kalp damar rahatsızlıkları sık görülür. 
  • Demevi mizaca sahip kişiler, düzenli olarak her yıl hacamat yaptırmalıdırlar 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Etiketler :
En Yeniler