Ballı ılık su (Ballı Şerbet) içmek neden sağlıklı
Öksürük ve boğaz enfeksiyonuyla savaşır
Kışlar mevsimlerinde insanlar genelde öksürük ve boğaz ağrısına yakalanma eğilimindedir. Bal, solunum yolu enfeksiyonları için doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul edilen mükemmel bir besindir. Öksürüğe karşı ise antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri sayesinde iyi gelir.
Kilo vermeye yardımcı olur
Bal doğal bir tatlandırıcı olduğu için şeker yerine balı kullanarak sağlıklı beslenebilirsiniz. Bal, kolesterol ve yağ emilimine yardımcı olan ve böylece kilo alımını önleyen amino asitler, mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Sabah aç karnına uyanır uyanmaz bal ve ılık su karışımı içerek bu faydalardan en üst seviye yararlanabilirsiniz. Ayrıca bu sizi enerjik bir yapıya dönüştürecektir.
Cilt temizlenir ve berraklaşır
Antibakteriyel özelliği sayesinde cildi temizler ve temiz kalmasına yardımcı olur. Ek olarak limon katarsanız kanın temizlenmesine yardımcı olursunuz ve bu karışım ayrıca kan hücrelerinin üretimini artırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Organik bal, bakterilere karşı koruma sağlayan çok miktarda mineral, enzim ve vitamin içerir. Güçlü bir antioksidan olan bal aynı zamanda vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya da yardımcı olur.
Sindirimi iyileştirir
Bal suda çözüldüğünde yiyeceklerin emilimini ve sindirimini kolaylaştırarak hazımsızlığa (asidik veya mide rahatsızlığı) iyi gelir. Ayrıca vücutta üretilen gazların nötralize edilmesine yardımcı olur.
Alerjileri yatıştırır
Ballı ılık su, özellikle de günde en az üç kez tüketildiginde cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Bu her ne kadar alerjilerinizin tedavisi olmasa da alerjik semptomları azaltacak ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.