Ballı ılık su (Ballı Şerbet) içmek neden sağlıklı

Ballı ılık su (Ballı Şerbet) içmek neden sağlıklı
Hastalıkları vücudunuzdan uzak tutmak için her sabah aç karnına içeçeğiniz ballı ılık suyun sağlıgınız için 6 faydası

Öksürük ve boğaz enfeksiyonuyla savaşır

Kışlar mevsimlerinde insanlar genelde öksürük ve boğaz ağrısına yakalanma eğilimindedir. Bal, solunum yolu enfeksiyonları için doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul edilen mükemmel bir besindir. Öksürüğe karşı ise antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri sayesinde iyi gelir.

Kilo vermeye yardımcı olur

Bal doğal bir tatlandırıcı olduğu için şeker yerine balı kullanarak sağlıklı beslenebilirsiniz. Bal, kolesterol ve yağ emilimine yardımcı olan ve böylece kilo alımını önleyen amino asitler, mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Sabah aç karnına uyanır uyanmaz bal ve ılık su karışımı içerek bu faydalardan en üst seviye yararlanabilirsiniz. Ayrıca bu sizi enerjik bir yapıya dönüştürecektir.

Cilt temizlenir ve berraklaşır

Antibakteriyel özelliği sayesinde cildi temizler ve temiz kalmasına yardımcı olur. Ek olarak limon katarsanız kanın temizlenmesine yardımcı olursunuz ve bu karışım ayrıca kan hücrelerinin üretimini artırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Organik bal, bakterilere karşı koruma sağlayan çok miktarda mineral, enzim ve vitamin içerir. Güçlü bir antioksidan olan bal aynı zamanda vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya da yardımcı olur.

Sindirimi iyileştirir

Bal suda çözüldüğünde yiyeceklerin emilimini ve sindirimini kolaylaştırarak hazımsızlığa (asidik veya mide rahatsızlığı) iyi gelir. Ayrıca vücutta üretilen gazların nötralize edilmesine yardımcı olur.

Alerjileri yatıştırır

Ballı ılık su, özellikle de günde en az üç kez tüketildiginde cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Bu her ne kadar alerjilerinizin tedavisi olmasa da alerjik semptomları azaltacak ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler