Kurutulmuş Cennet Hurmasının 7 faydası

Kurutulmuş Cennet Hurmasının 7 faydası
Bizdeki adı Cennet Hurması (bazı gölgelerde Trabzon Hurması) olan bu müthiş meyye, eski Yunanlılar tarafından "tanrıların besini" olarak adlandırılıyordu. Olağanüstü tatları ve besleyici özellikleri ile biliniyorlar.

Bugün en büyük kurutulmuş hurma tedariki Japonya ve Çin'de bulunmaktadır. Japonlar kurutulmuş cennet hurmalarını Hoshigaki olarak isimlendirmişler. Her iki ülkede de, bu meyve geleneksel olarak kurutulur ve yıl boyunca tüketilir. Hurmanın kurutma işlemi meyvenin besin konsantrasyonunu arttırır. Kuru cennet hurmaları, taze meyveye kıyasla fruktoz formunda 4 kat daha fazla miktarda lif ve karbonhidrat içerir.

Kurutulmuş cennet hurması tüketmenin sağlık üzerinde olağanüstü yararlı etkileri vardır. İşte Cennet Hurmasının faydaları

Bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur, kıkırdak yaralarına yardımcı olur ve kardiyovasküler hastalıkları önler.

Kurutulmuş cennet hurması, mükemmel bir C Vitamini kaynağıdır.

  • Bağışıklığı güçlendirir ve istenmeyen mikroorganizmaları yok ederek vücudu hastalıklardan korur;
  • Kolajen oluşumuna yardımcı olur ve böylece yaraların silikatrisizasyonunu hızlandırır;
  • Yağ metabolizmasına yardımcı olarak kolesterol ve diğer maddelerin arteriyel damarların etrafında birikmesini önler.

cennet-hurmasi.jpg

Görme, hücre büyümesi ve kemik sistemini iyileştirir.

Kuru cenner hurması, iyi görme, iyi bağışıklık, hücre yenilenmesi ve vücutta büyüme için çok önemli olan büyük miktarda A Vitamini içerir. Uzun süreli A Vitamini eksikliği durumunda, niktalopi görülebilir. A vitamini, lökositlerin işlevini iyileştirir ve timus bezinin büyümesine yardımcı olur. Aynı zamanda kemik sertliğinde de önemli bir rol oynar çünkü metabolizmalarına yardımcı olur ve böylece kolay kırılmaları ve osteoporozu önler.

Hipertansiyonla savaşırlar ve kalp durumunu iyileştirirler.

Potasyum, Cennet Hurmasının içerdiği en önemli besin maddelerinden biridir. Örneğin cennet hurmasının potasyum içeriği muzdakinin iki katıdır. Hipertansiyon, kalp rahatsızlığı veya aritmiden muzdaripseniz, yeterince potasyum almanız özellikle önemlidir. Potasyum ve kolesterol birbiriyle ilişkili olmasa da, potasyum yüksek besinlerin tüketimi kolesterolü düşürebilir. Diğer tüm faydalarının yanı sıra potasyum kasların hareket etmesine, sinirlerin çalışmasına ve böbrekler kanı filtrelemesine yardımcı olur.

kurutulmus-cennet-hurmasi.jpg

Enzim işlevlerini geliştirir.

Cennet Hurması, organizmada bir dizi metabolik enzim işlevini katalize eden folik asit, piridoksin (B6 Vitamini ), tiamin, vb. gibi B vitamini kompleksi içeriğinden dolayı oldukça tercih edilmektedir.

Antiinflamatuar özelliklere sahiptirler.

Cennet Hurması, bitkisel besinler, flavonoid ve polifenol antioksidanlar, örneğin: kateşinler ve gallokateşin ile önemli anti-tümör bileşiği olan betulinik asit içerir. Kateşinler, enfeksiyon önleyici, iltihap önleyici ve hemorajik etkileri ile bilinir (küçük kan damarlarında kanamayı önler).

Kabızlığa ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı yardımcı olurlar.

Cennet Hurması, lif bakımından son derece yüksektir ve kabızlık durumlarında, sindirilmiş yiyeceklerin bağırsak yolunda ilerlemesine yardımcı olur. Yüksek lifli diyetin divertikülit riskini (bağırsak keseleri tahrip olduğunda ve enfekte olduğunda ortaya çıkan ağrılı bir durum) %40 oranında azalttığı bulunmuştur. Ayrıca, yüksek lifli diyetin, bir rahatsızlığı olan kişilerde semptomları hafifletebileceği ve gelecekteki alevlenmeleri önleyebileceği bulunmuştur. Lifin faydaları, sindirim sistemi sağlığı ile sınırlı değildir. Araştırmalar, sağlıklı lifin kolesterolü düşürebileceğini, kan şekeri seviyelerini normalleştirebileceğini, kardiyovasküler riski azaltabileceğini ve obez kişilerin kilo vermesine yardımcı olabileceğini gösterdi.

kurutulmus-cennet-kurmasi.jpg

Enerji açısından zengin, mükemmel yiyecek.

Kurutulmuş cennet hurması, hücreler için en kolay özümsenebilir besin olan fruktoz bakımından zengin olduğu için mükemmel ve enerji verici bir besindir. Bunları kahvaltıda ve egzersiz yaptıktan sonra kan şekeri ve insülin seviyelerinizi normale getirmek için yiyebilirsiniz.

İşte cennet hurmasının sağladığı birkaç sağlık yararı:

  • İnsan vücudundaki alkolün nötralizasyonunu hızlandırır.
  • Kan damarlarını yumuşatır.
  • Kan dolaşımını iyileştirir.
  • Duyuları harekete geçirir ve onları daha uzun süre uyanık tutar
  • Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir
  • Güçlü hafızanın gelişimine yardımcı olur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler