Öksürmekten bitap düşenlere! İşte öksürüğü şıp diye kesen 3 doğal tarif

Öksürmekten bitap düşenlere! İşte öksürüğü şıp diye kesen 3 doğal tarif
Soğuk havaların kendini göstermesiyle öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi şikayetler artmaya başladı. Peki kuru öksürük nasıl geçer, öksürüğe ne iyi gelir, kuru öksürüğün doğal ilacınedir, uzun süre geçmeyen öksürüğe ne iyi gelir? Dr. Ümit Aktaş, öksürük için etkili 3 doğal tarif önerdi.

Kış aylarında daha iyiden iyiye hissettiren ve hayatı alt üst eden öksürük; çoğu zaman çaresiz bir durum haline gelir. 'İlaçsız Yaşam' kitabının yazarı ve hastalıklardan kurtaran doğal tarifleriyle tanıdığımız Milliyet Gazete Yazarlarından Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, uzun sürede geçmeyen öksürük için özel tarifler verdi.

Kuru Öksürüğü Geçiren Kür
Orta boy 1 adet inciri 1 su bardağı hakiki süt (uhtsiz,çiğ süt) içine koyup 15 dakika kaynatın. 10 dakika demleyip hem inciri yiyin hem de sütü için. Bu kürü günde 2 kere taze taze hazırlayıp ılık olarak tüketin.

Yetişkinlerde Kuru Öksürüğü Geçiren Çay
Bir tutam taze kök zencefilin üzerine bir tutam ıhlamur çiçeği koyup kaynar su ekleyin ve sadece 2 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp adaçayı ekleyip demleyin. Süzüp içebilirsiniz.

Geçmeyen Öksürük İçin Özel Macun
1 tatlı kaşığı hakiki karakovan balının içine aldığı kadar toz zencefil ekleyerek katı bir macun kıvamına getirip sabah akşam yutun.

Bununla birlikte;
➞ Odanızı sık sık havalandırın, ortamı nemli tutun.
➞ Sıcak duş alın.
➞ Bol su için.
➞ Yastığınızı yükseltin.
➞ Yatmadan önce yemek yemekten kaçının.
➞ Boğazınızı sıcak tutun. Limonlu sargısı sizi rahatlatacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler