Boğaz ağrılarında uygulayabileceğiniz doğal çözümlerden en etkilisi! Limon Sargısı...

Boğaz ağrılarında uygulayabileceğiniz doğal çözümlerden en etkilisi! Limon Sargısı...
Nemli sıcak bir boğaz sargısı, kan akışını tetiklediği için boğaz ağrılarında ve ses kısıklığı tedavisinde oldukça etkilidir. Eskiden beri uygulanan bu yöntem boğazın nemli kalmasını sağlayıp sizi rahatlatacaktır.

Boğaz ağrısı, boğaz bölgesinde hissedilen yanma, kuruluk, yutkunma ile kötüleşebilen, boğaz içinde tahriş olma şeklinde hissedilen bir rahatsızlıkdır.  Genellikle soğuk algınlığı veya grip enfeksiyonlardan, kuru ya da tozlu hava gibi çevresel faktörlerden kaynaklanır. Kişiyi oldukça rahatsız eden boğaz ağrısı, virüslerden kaynaklı ise genellikle doğal yöntemlerle evde kısa sürede düzelir. Eğer virüslerden değil bakterilerden kaynaklı bir boğaz ağrısı varsa antibiyotik gerekebilir. Bunun için 1 haftadan daha uzun süren boğaz ağrısında mutlaka doktora danışınız. 

Nemli sıcak bir boğaz sargısı,  kan akışını tetiklediği için boğaz ağrılarında ve ses kısıklığı tedavisinde oldukça etkilidir.  

Bunun için; 2 tane limonu halka halka dilimleyip , soğuk suyla ıslatılmış temiz bir tülbente yerleştirin.  Tene değecek şekilde boğaza sarın. Bu sargıyı boğazınıza sardıktan sonra bir kat daha kuru bir tülbent ya da bez ile boğazınızı sarın. Yün atkınız varsa üzerine dolayın. Bu şekilde 20-30 dk bekleyin. 30 dakika sonra yün atkıyı ve en üstteki kuru bezi çıkarabilirsiniz. 

Gün içinde 3-4 kez bu uygulamayı yapabilirsiniz. 

Ayaklarınız üşüyorsa bu yöntemi uygulamayın.

EVDE LİMON YOKSA PATATESLE SICAK BOĞAZ SARGISI

Eğer evde limon yoksa aynı uygulamayı patatesle de yapabilirsiniz. Patatesin enfeksiyonlu bölgedeki iltihabı çekme özelliği vardır. Bunun için; 2 adet patatesi yıkayıp kabukları ile haşlayın. Haşlanan patatesleri püre haline getirin. Temiz bir tülbente patates püresini yerleştirin ve tene direk temas edecek şekilde boğazınıza sarın. Üzerine bir kat temiz kuru bir tülbentle tekrar serin. En üste de yün atkı ile boğazınızı güzelce sarın. 20 dk bekledikten sonra sargıyı çıkarabilirsiniz. Eğer boğaz ağrınız devam ederse bu işlemi bir işlemi birkaç kez tekrarlayın.

Boğaz ağrısı bir haftadan uzun sürüyorsa mutlaka doktora gidilmelidir 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler