2021 Şubat ayı hacamat günleri ne zaman? Şubat ayında hangi günler hacamat yaptırmak daha etkilidir?

2021 Şubat ayı hacamat günleri ne zaman? Şubat ayında hangi günler hacamat yaptırmak daha etkilidir?
2021 Yılının Şubat ayı hacamat günleri nelerdir? Hacamat günleri içerisinde en etkili olan zaman dilimleri hangileridir. Son yıllarda kıymeti daha fazla bilinen hacamatın önemli günleri, her ay ilgililerinin takvimlerde aradığı günler arasında yerini almıştır. İşte Şubat ayı hacamat günleri…

Sümer ve Akarlar dönemine kadar eski ve yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olan hacamat tedavisi, hastalıklarda hızlı sonuç veren ve sağlığı koruyucu bir etkiye sahiptir. Vakumlanan derinin üzerine neşter yardımı ile atılan minik çiziklerin üzerine kapatılan vakum ile kanın alınması işlemi olan hacamat, oldukça kolay ve ağrısız bir tedavi yöntemidir.

Hacamat tıbbi bir tedavi şeklidir. Peygamber Efendimiz(S.A.V)’de bu tedaviyi uygulama konusunda oldukça hassasiyet göstermiştir. Bu konuda hadisleri mevcut olan Efendimiz’ in hacamat olurken dikkat ettiği bazı hususlar vardır.

Bir kimse tıbbi bir tedavi olmaktan ziyade aynı zamanda sünnete de uygun bir hacamat yaptırmak istiyorsa, sünnette dikkat edilen kurallara riayet eder.
Ay'ın çekim kuvveti ve tesiri yalnızca sular üzerinde değil, bütün kâinat üzerinde etkilidir. Büyük bir İslam alimi olan ve aynı zamanda astroloji ilmi konusunda çok derin bir ilme sahip olduğunu bildiğimiz İbn-i Sina, El Kanun Fittıb eserinde bu durumdan bahsetmiş ve ayın insanın kan hareketlerinin üzerinde etkisini anlatmıştır. Peygamber Efendimiz’(S.A.V.)’in hacamat olurken yaptıracağı güne dikkat ettiği bilinmektedir.

Hicri ayın belli günlerinde yapılan hacamatın şifası, normal günlerde ki hacamat tedavisinden daha da faydalı hale gelmektedir.

Hadislerde bahsedilen bu günler, şimdilerde çokça rağbet gören ve alternatif tedavi listelerinin başında yer alan hacamat tedavisinin ilgilileri için takvimlerde aranılan günler haline gelmiştir.

Bizlerde sizler için Şubat ayı hacamat takvimini hazırladık.

2021-subat-hacamat-takvimi-1.jpg

2021 Şubat ayı için sünnet olan hacamat günleri

  • 1 Şubat 2021 Pazartesi
  • 7 Şubat 2021 Pazar
  • 9 Şubat 2021 Salı'dır ve hacamat için daha etkilidir.

Bu günler dışında çarşamba, cuma, cumartesi günleri dışında istenilen günde de hacamat yaptırılabilir.

HACAMAT GÜNLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

  • Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri hacamat tedavisinin yapılması, eğer sünnet maksadı ile yapılıyorsa uygun değildir. Peygamber Efendimiz’ in bu günlerde hacamat yaptırmadığı kaynaklarda bildirilmiştir.
  • Hacamat tedavisinin hicri ayın 5 ile 25. günleri arasında yapılması iyidir. Hicri ayın; 17, 19 ve 21. Günleri ise hacamatta en etkili günlerdir.
  • Salı gününe denk gelen Hicri ayının 17. günü HACAMAT ALTIN GÜNÜ olarak bilinir. Peygamber Efendimiz(S.A.V.)bu günde yapılan hacamatın, bir yıllık şifaya vesile olduğunu bildirmişlerdir.

Bunun dışında tedavi maksadıyla yapılan hacamat tedavisinde gün gözetilmez. Hasta dilediği zaman hacamat olabilir.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler