Hacamat noktaları nelerdir? Hangi hastalıklar için hangi bölgelere hacamat yapılır?

Hacamat noktaları nelerdir? Hangi hastalıklar için hangi bölgelere hacamat yapılır?
Hastalıkların tedavisinde çok önemli rol oynayan hacamat, hangi bölgelere uygulanırsa hangi hastalığa şifa olur? Can kurtaran olarak bilinen kafa hacamatinin faydaları nelerdir? En önemli ve herkesin uygulaması gereken üç bölge hangileri? Tüm sorularınızın cevapları bu yazımızda...

Hacamat tedavisi; hastalıklara göre belli bölgelere uygulanır. Her hastalıkta uygulanması gereken ayrı bölgeler vardır. Bu bölgeleri uygulayıcının bilmesi; tedavinin devam ettirilip sonuç alınabilmesi için önemlidir. Zira her hangi bir hastalıkta tek seans olarak değil, bütüncül bir tedavi ve sonuca ulaşmak için belli aralıklarla devam eden hacamat seansları, iyileşme süresini hızlandıracaktır.

PEKİ BU BÖLGELER NERELERDİR?

CİLT HASTALIKLARI

Cildimiz vücudumuzun bir aynasıdır. Her hangi bir alerjik reaksiyon, ciltte kızarıklık kaşıntı gibi görülen belirtiler, karaciğerimizden haber veriyor olabilir. İltihaplı sivilcelerin tedavisinde öncelikle bakılması gereken organ, karaciğerdir. Cilt üzerinde işlem yapılmadan önce karaciğer bölgesine uygulanan hacamatla çok güzel sonuçlar elde edilir.

BAŞ BÖLGESİNE YAPILAN HACAMAT

Hacamat ilminde “can kurtaran" olarak bilinen bu bölge; özellikle ruhsal hastalıklar, migren, takıntı, vesvese, anksiyete , kaygı ve daha bir çok psikolojik problemlerde, baş dönmesi, yara, egzama, uçuk sedef, diş ve diş eti rahatsızlıkları ile göz hastalıkları için oldukça önemlidir. Seans aralıkları, tedaviyi uygulayıcı tarafından belirlenir. Her hangi bir göz ameliyatı geçirmiş ve ileri derece de katarakt problemleri olanlar için bu bölgeden hacamat yaptırmak ise uygun değildir.

OMUZLARA YAPILAN HACAMAT

Yüksek tansiyon ,akciğer rahatsızlıkları, hormon dengesizlikleri, boyun ağrıları , boyun kireçlenmesi, saç dökülmesi gibi durumlarda oldukça etkilidir.

BOYUN BÖLGESİ HACAMATI( Ense çukurunun altı)

Ağız kokusu ,diş rahatsızlıkları, tiroid, lenf bezi, göz ve göz kapağı rahatsızlıklarında önemli noktalardır.

BEL BÖLGESİNE YAPILAN HACAMAT

İdrar tutamama, bel fıtığı, bel ağrıları ve böbrek rahatsızlıklarında önemli noktalardır. Ayrıca üreme organları ile ilgili rahatsızlıklarda da aynı bölgeye uygulanan hacamat, oldukça faydalıdır.

KÜREK KEMİKLERİ ARASINA YAPILAN HACAMAT

Safra kesesi, kalp ve akciğer rahatsızlıklarında bu bölgeye hacamat uygulanmalıdır.(Kürek kemiklerinin ortasından biraz yukarı bölge)

KÜREK KEMİKLERİ ALTI

İdrar tutamama, mide rahatsızlıkları ,karaciğer ve bel rahatsızlıklarında hacamat uygulanması gereken bölgelerdir.

KUYRUK SOKUMU HACAMATI

Prostat, hemoroid, adet düzensizlikleri ve fil hastalığında bu bölgeye uygulanan hacamat, şifaya vesiledir.

KALP BÖLGESİ

Hacamat ilminde “kahil” olarak bilinen bu bölge, iki kürek kemiği arasıdır. Boyun omurlarının bittiği kısma denk gelir. Bu bölgeye uygulanan hacamat; kalp rahatsızlıkları ,takıntı ve vesvese rahatsızlıklarında uygulanacak en önemli noktalardır.

AYAK BİLEKLERİ HACAMATI

Ayak bileklerinin iç ve dış kısımlarına uygulanan hacamat; adet düzensizliği, siyatik ağrıları ,varis ,hemoroid fil ve gut hastalığı tedavisinde önemli rol oynar.

DİZ HACAMATI

Dizlerin iç ve dış kısımları, altı ve üstüne uygulanan hacamat; diz ağrıları, safra kesesi, böbrek, karaciğer ,adet düzensizliği, varis ve mide rahatsızlıkları tedavisinde uygulanması gereken noktalardır.

TARAMA HACAMA BÖLGELERİ

Sağlıklı kişilerin yılda iki kez hacamat yaptırmasi, hastalık gelmeden önce vücudu koruyarak bağışıklığı güçlendirmek adına oldukça önemlidir. Tarama hacamati adı verilen bu bölgeler; boyun altı,İki kürek kemiği arası, omuzlar, baş, bel bölgesi, mide bölgesi, dizler ve ayak bilekleri olarak belirlenmiştir.

Hacamat bölgeleri vücudun aynı zamanda akupuntur noktalarıdır. Bu bölgelere uygulanan işlemler, enerji kanallarını da uyararak, vücutta enerji akışını düzenlediği için kişiye ayrıca rahatlık verir. Hacamatta kişi ister hasta olsun, ister olmasın uygulattırıldığında her açıdan fayda görülür. Tüm bunların yanında en önemli ve herkesin uygulattırması gereken bölgeler ise; kahil bölgesi, iki kulak arkası kalbin arkasıdır.

Bunlarda ilginizi çekebilir;

Binlerce yıldır uygulanan şifa kaynağı hacamatın faydaları nelerdir? Kimler hacamat yaptıramaz?

İslami usullere göre hacamat ve 2021 hacamat takviminde en önemli günler

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler