2021 Mart ayı hacamat günleri ne zaman? Mart ayında hangi günler hacamat yaptırmak daha etkilidir?

2021 Mart ayı hacamat günleri ne zaman? Mart ayında hangi günler hacamat yaptırmak daha etkilidir?
Mart ayına girdiğimiz şu günlerde merak edilen sorulardan biri de hacamat günlerinin ne olduğu.İşte Mart ayı hacamat günleri…

Hacamat tedavisi; vücutta kirli kanın deri altına birikmesi sonucu oluşan toksinlerin, vakum yoluyla neşter veya jilet kullanılarak çok küçük çizikler atılması ile birlikte yapılan kan alma işlemidir.

Hacamat; bir çok hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynar. Yüzyıllar öncesinden bu yana uygulanan ve oldukça güzel sonuçlar alınan, son yıllarda özellikle sporcuların ve ünlü isimlerinde de önem verdiği, her yıl düzenli olarak yaptırdıkları hacamat, hastalıklardan önce de koruyucu olarak uygulanması tavsiye edilen bir tedavi yöntemidir.

on zamanlarda uzmanlar; korona virüse karşı vücudun güçlenmesi için hacamatın önemli bir rol oynadığını söylüyor. Hacamat; yalnızca hastalıkların tedavisinde değil, öncesinde de koruyucu olarak bağışıklığı güçlendiriyor. Ayrıca korona virüsü atlatan hastaların da akciğerlerini tekrar güçlendirmek, vücudun hastalık sonrası daha çabuk toparlanmasını sağlamak için hacamat yaptırılması da yine uzmanlar tarafından tavsiye edilenler arasında.

Peki bu derece önemli olan hacamat tedavisinin uygulanması gereken günler hangileridir.?

Dünyamızın uydusu olarak bildiğimiz Ay’ın canlılar üzerinde de etkileri vardır. İnsan bedeninde ise bu etkiler önemsenmeyecek gibi değil. Bundan dolayıdır ki; hacamat uygulamasında da yapılan günler önemlidir. Elbette ki hastalık tedavisi acilse günlere bakılmaksızın uygulama yapılır bunu tekrar hatırlatalım. Fakat özellikle sünnet niyeti ve bütüncül bir tedavi olmasını isteyenler için günlerin önemi büyük! Bu tedaviyi düzenli olarak uygulayanlar, takvimlerde Mart ayının en önemli hacamat günlerini araştırmaya başladı bile.

Mart ayının en önemli hacamat günlerini sizler için derledik

Mart ayı hacamat takvimi

  • 1 Mart 2021 Pazartesi
  • 7 Mart 2021 Pazar
  • 9 Mart 2021 Salı
  • 11 Mart 2021 Perşembe
  • 30 Mart 2021 Salı ( Bugün hacamatın altın günü olarak bilinen en önemli gündür)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler