Zerdeçallı Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Zerdeçalı mutfaklarda eksik etmemek lazım. Çorbaya, yemeğe, kurabiyeye sıkça kullanıyorum ben. Her zaman yaptığım limonlu kurabiyenin zerdeçallı hali ise daha çok beğeniliyor. Siz de denemek isterseniz buyrun tarifime...
ZERDEÇALLI LİMONLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 orta boy limonun suyu ( iri ve cok sulu limonsa yarim kullanın)
- 1 adet limon kabugunun rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 su bardagı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 vanilya
Bulamak için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
ZERDEÇALLI LİMONLU ÇATLAK KURABİYENİN YAPILIŞI
✔️ Karıştırma kabına yumurtaları ve sıvı yağı alıp çırpın.
✔️ Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri de ekleyip mikserle ya da el çırpıcısı ile çırpmaya devam edin.
✔️ Kabartma tozunu ve unu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
✔️ El değmeden rahatlıkla yoğruluyor bu hamur. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz bu sayede. Eğer hala kıvam almadıysa biraz daha bekletebilirsiniz.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve üzerine bastırıp yassılaştırın. Bir kaseye pudra şekeri koyup şekil verdiğiniz kurabiye hamurlarının her yerini pudra şekerine bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.