Yediklerinize pilav dediğinize pişman ediyor! Osmanlı Mutfağı'ndan zerdeçallı bulgur aşı tarifi

Yediklerinize pilav dediğinize pişman ediyor! Osmanlı Mutfağı'ndan zerdeçallı bulgur aşı tarifi
Pilavlar, Osmanlı saray mutfağında önemli bir yere sahiptir. Bugün sizler için bu pilavların en lezzetlilerinden biri olan zerdeçallı bulgur aşının tarifini vereceğiz. Şef Ömür Akkor'un tarifi haberimizin detayında...

Hemen hemen her yemeğin yancısıdır pilav. Klasik pilavların aksine bugün soğanlı kuzu kuşbaşı ile servis edilen zerdeçallı bir pilav tarifimiz var. Bu pilavın rengi ve lezzeti efsane oluyor!

ZERDEÇALLI BULGUR AŞI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber

Kavurması için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram kuzu kuşbaşı

Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye alıp eritin.
  2. Bulguru ilave edin ve bir iki dakika kavurun.
  3. Kemik suyunu ilave edin.
  4. Ardından zerdeççalı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  5. Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıp suyun tamamen çekmesini sağlayın.
  6. Kavurması için soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Üzerine kuşbaşı ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 1-2 dakika daha kavurup demlenen pilavın üzerine k oyarak servis edin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler