Evde mangal tadında tavuk kanat yapmak için sos nasıl hazırlanır?
Hazırlaması oldukça pratik olan tavuk kanatlarını sosyalayıp bir gün bekleterek siz de evinizde mangal keyfi yaşayabilirsiniz. İşte enfes tavuk kanat sosu!
MANGAL TADINDA TAVUK KANAT HAZIRLAMAK İÇİN GEREKLİ SOS MALZEMELERİ
- 2 yemek kaşığı yoğurt (ya da 1 yemek kaşığı süzme yoğurt)
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşışığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanız tuzluysa azaltabilirsiniz)
MANGAL TADINDA TAVUK KANATIN SOSU NASIL HAZIRLANIR?
- Kanatları yıkayıp, süzün. Derin bir kaba alın.
- Bıçak yardımıyla üstlerine iki çizik atın.
- Ayrı bi kapta yoğurdu, salçayı, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyip sosunu hazırlayın. Eğer süzme yoğurt kullandıysanız yarım çay bardağı su ile sosu kıvamlandırın.
- Sosu kanatların üzerine döküp güzelce harmanlayın.
- Hazırladığınız soslu kanatları, streç filmle sarıp 1 gün bekletin. Eğer vaktiniz kısıtlıysa en az 2 saat buzdolabında dinlendirinki kanatlar sosu iyice çeksin.
- İster mangalda ister fırında pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
PÜF NOKTASI
- Soslanmış kanatları buzdolabında tercihen 1 gün, en az 2 saat dinlenmesi önemlidir.
- Bir gün önceden hazırlayıp pratik bi şekilde akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.