Kat kat kabaran tel tel ayrılan yün yumağı poğaçası tarifi
Görünümü ile ekmeği andıran puf puf bir poğaça tarifimiz var bugün. Asyalı şeflerin yaptığı, sosyal medyayla patlayan bu tarifte iç olarak ceviz, zeytin, çikolata gibi istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Bz bugün peynirli yapacağız. Buyrun yün yumağı poğaçası tarifi için gereken malzemeleri öğrenelim. Sonrasında bu eşsiz lezzetin yapımına geçelim. Umarım siz de deneyince seversiniz.
Yün Yumağı Poğaçası Tarifi için hangi malzemeler gerekli?
➞ 2 su bardağı ılık süt
➞ Yarım paket yaş maya
➞ 2 yemek kaşığı toz şeker
➞ 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
➞ 1 yumurta beyazı
➞ Aldığı kadar un
➞ 70 gr oda sıcaklığında tereyağ (1 yemek kaşığı dolusu)
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
➞ 1 yumurta sarısı
➞ 1 çay kaşığı pekmez
İçi için;
➞ Bir kase beyaz peynir
➞ Bir kase lor peyniri
Yün Yumağı Poğaçası Tarifinin yapılışına geçelim.
✔️ Yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika sonra sıvı yağı, yumurta beyazını ilave edin. Azar azar un ekleyere hamuru toparlayın. Hamur toparlanınca tuzu ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika 1 saat arası mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamuru şekillendirmeye başlayabiliriz. Kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın. Hamurdan portakal kabuğu büyüklüğünde bezeler yapın. Elinizle tezgahta hafif bezeyi büyütüp peynirli iç harcından yerleştirin. Diğer kısmını kesme aparatı ya da bıçakla kesip rulo yapın. Hazırladığınız poğaçayı kelepçeli kalıba yerleştirin. Aynı şekilde diğer bezeleri de hazırlayıp bitişik bir şekilde ve büyük bir simit görünümü elde edecek yerleştirin.
✔️ Üzerini streç filmle sarıp 45 dakika kadar mayalandırın.
✔️ Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmezi karıştırıp fırçayla sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Diğer bezeleri de istediğiniz şekili vererek hazırlayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Tadımıztuzumuz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.