Yumuşacık kıymalı karnıyarık poğaça nasıl yapılır?
Bu poğaçalar pide, pizza lezzetinde oluyor. Dilerseniz kıyma yerine peynirle hazırlayıp üzerine yine domates biber ile aynı şekli verebilirsiniz. İkisi de güzel oluyor. İster kahvaltılarınızda ister gün menülerinizde yapabileceğiniz bu poğaçalar gerçekten övgüyü hakediyor. Haydin puf puf kabaran , görünüşüyle iştah açan, misafirlerinizi mest edeceğiniz o lezzetin tarifine geçelim...
Karnıyarık poğaça tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 1 su bardağı ılık su
➞ 1 su bardağı ılık süt
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
➞ 1 yumurta
➞ 1 paket instant maya
➞ 1 yemek kaşığı şeker
➞ Tuz
➞ 7-8 bardak un
İçi için;
➞ 250 gr kıyma
➞ 1 orta boy soğan
➞ 1 küçük boy domates
➞ Yarım tatlı kaşığı biber salçası
➞ Tuz
➞ Karabiber
Karnıyarık poğaça tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Öncelikle iç harcınız hazırlayalım. Tavaya kıymayı koyun. Topaklanmaması çin çok az su ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Kıyma suyunu salıp tamamen çekince yemeklik doğradığınız soğanı ve yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra ğzerine çok az sıvı yağ, salça ve rendelenmiş domatesi ekleyin.Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, sıvı yağ, mayayı, toz şekeri, yumurta aklarını, tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Azar azar un ilave ederek yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edin. Yaklaşık 15 adet beze çıkıyor.
✔️ Her bir bezeyi elinizle çay tabağından hafif büyük olacak şekilde açın ve ortasına soğuyan iç harçtan yerleştirin.
✔️ İki kenarına bıçakla çizin atın.
✔️ İki kenarı üst üste kapatıp birbirinin üstünden geçirin.
✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Doğranmış domates ve biber ile süsleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: KayinvalidemveBen / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.