Yumurtasız fırınsız miksersiz kek tarifi! İşte sünger gibi marmelatlı İsveç rulosu tarifi

Yumurtasız fırınsız miksersiz kek tarifi!  İşte sünger gibi marmelatlı İsveç rulosu tarifi
Çay saatlerinin sevilen atıştırmalıklarından biridir kekler. Bugün sizlere fırın kullanmadan üstelik yumurtasız harika bir kek tarifi vereceğiz. Sünger gibi dokusuyla yemelere doyamayacaksınız. Peki marmelatlı isveç keki nasıl yapılır? İşte o meşhur lezzetin tarifi...

Bu pasta ağzınızda kaybolup gidiyor, yumuşacık dokusu ile insanın iştahını açıyo. İçine sevdiğiniz marmelatları kullanabilir ya da krema hazırlayabilirsiniz. Fırınsız, miksersiz, yumurtasız bu kek kısa zamanda favoriniz olabilir...

İsveç rulosu için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Arası için: marmelat
Kenarları için: hindistan cevizi

İsveç rulosu tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Sütü ısıtın (kaynatmayın). Üzerine limon suyunu ekleyip kapağı kapalı bir şekilde sütün kesilmesini bekleyin.
✔️ Bu arada hamuru hazırlayamaya başlayın. Karıştırma kabına pudra şekerini ve sıvı yağı alıp tel çırpıcıyla güzelce çırpın. Kesilen limonlu suyu karışıma yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş un ilave ederek pankek hamuru kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edin. En son vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
✔️ Tavaya çok az sıvı yağ döküp fırçayla her yerine yayın.
✔️ Hamurun yarısını tavaya döküp tencerenin kapağını kapatın. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Bu hamuru ters çevirmiyoruz.
✔️ Pişen keki kenara ayırın. Aynı şekilde az sıvı yağ gezdirerek aynı şekilde kalan hamuru da pişirin.
✔️ Bu arada ılıyan kekin açık renkli kısmına marmelat sürün ve rulo halinde sarın.
isvec-rulosu-1.jpg
✔️ Yağlı kağıt ile sardığınız ruloyu kaplayıp buzdolabında 1 saat bekletin.
isvec-rulosu-2.jpg
✔️ Bir tabağa bolca hindistan cevizi ve başka bir tabağa da marmelatı koyun. Ruloyu önce marmelata sonra hindistan cevizine bulayın. Dilimleyerek servis tabağına alın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Hobbyolog / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler