Yufkasız Mayasız Şahane Bir Börek Göz ve Damak Zevkinizi Tavan Yapıyor! Beşamel Soslu Ispanaklı Krep Börek Tarifi

Yufkasız Mayasız Şahane Bir Börek Göz ve Damak Zevkinizi Tavan Yapıyor! Beşamel Soslu Ispanaklı Krep Börek Tarifi
Börek, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Ya hazır yufkadan ya da elde açılan böreğe yeni bir soluk getiriyoruz. Bugün kahvaltıların yıldızı krepten yapacağımız bu börek dillere destan oluyor. İşte size beşamel soslu ıspanaklı krep börek...

Ispanak su böreğine, saç böreğine, kol böreğine çok yakışıyor. Neredeyse herkes tarafından seviliyor. Bugün sizlere instagram yemek fenomenlerinden Şükran Kaymak'ın paylaştığı beşamel soslu ıspanaklı krep börek tarifini vereceğiz. Beşamel sos diyip geçmeyin, bir böreğin lezzetini ne kadar katlayabiliyorsa o kadar katlıyor. Gerçekten efsane!

BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI KREP BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet kuru soğan
  • 700 gr ıspanak
  • Tuz, karabiber

Krep için;

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Bir tutam tuz
  • 1.5 su bardağı un

Beşamel sos tarifi

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI KREP BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ İç harcını hazırlayalım. Ispanakları iyice yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın. Sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğanı kavurup ıspanakları ekleyin. Ispanak iyice suyunu çekince tuzunu, karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.Soğumaya bırakın.

✔️ Krep hamurunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı, sütü, suyu alıp güzelce çırpın. Tuzu ekleyin. Unu da ekleyip akışkan bir hamur elde edin.

✔️ Krep tavanız varsa onda yoksa yapışmayan bir tavada krepleri yapalım. İlk sefer için peçeteyle tavayı yağlayın. Bir kepçe krep hamurunu döküp arkalı önlü pişirin.

✔️ Beşamel sosu yapalım. Tereyağ ve unu tavaya alıp güzelce kavurun. Azar azar sütü ilae edip kaynayana kadar karıştırın. Tuzunu karabiberini de ekleyip ocağın altını kapatın. Kıvamı yoğun olursa az süt ilave edebilirsiniz.

✔️ Son aşamaya gelelim. Kreplerin ortasına hazırladığınız ıspanaklı harçtan koyup bohça gibi sarın. Fırın tepsisine ters bir şekilde yerleştirin. (Birleşim noktaları alta gelecek) Kreplerin üzerine beşamel sostan gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri oblca yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar erip kızarana kadar pişirin. Dilimleyip soğutmadan servis edin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler