Yufkasız Mayasız Efsane Bir Lezzet İşte Yiyenin Vazgeçemediği Üsküp Böreği Tarifi

Yufkasız Mayasız Efsane Bir Lezzet İşte Yiyenin Vazgeçemediği Üsküp Böreği Tarifi
Hepimizin bildiği gibi Balkanların börekleri meşhur oluyor. Muhacir böreği, boşnak böreği, arnavut böreği gibi pek çok farklı lezzetleri var. Bugün sizlere Makedonya Mutfağından Üsküp böreği tarifini vereceğiz. İşte püf noktalarıyla tam kıvamında Üsküp Böreği Tarifi...

Hem kahvaltıya hem çay saatlerine yakışacak harika bir tarifimiz var bugün: Üsküp Böreği.

Bildiğiniz gibi Üsküp, Makedonya'nın başkenti. Ve Makedonya çok geniş bir mutfak kültürüne sahip. Yemeklerinde Osmanlı Mutfağının esintilerini de sıkça görüyoruz.

Üsküp Böreği biraz mücveri andıran bir lezzet. Kabak ve peynirle hazırlayabileceğiniz en kolay yemek desek yanılmayız sanırım.

Yufka derdi yok, mayalama işlemleri yok daha ne olsun değil mi:) Şipşak hazırlayıp pişirebilirsiniz. Hamur işleri benden sorulur diyenlere işte püf noktalarıyla tarifimiz! Çok beğeneceğinizden eminim.

ÜSKÜP BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 çay kaşığı karbonat (Daha çıtır çıtır yapıyor)
  • 1 tane kabak
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 2 su bardağı un

Üzeri için için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt (Daha iyi kızarmasını sağlıyor)
  • 3 yemek kaşığı susam

ÜSKÜP BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Derin bir kaba yumurtayı, sütü ve sıvı yağı koyup mikserle çırpın.

✔️ 2 su bardağı unu, 1.5 çay kaşığı karbonatı da (çıtırlık veriyor) ilave edip 1 dakika daha çırpın.

✔️ Kabağı rendeleyip süzün. (Suyunu kullanmıyoruz)

✔️ Peyniri de çatalla ezin.

✔️ Kabağı ve peyniri de karışıma ilave edip spatula yardımıyla iyice karıştırın.

✔️ Yağladığınız fırın tepsisine güzelce yayın.

✔️ Yumurta sarısına sütü ilave edip karıştırın ve böreğin üzerine fırça yardımıyla sürün. Üzerine bolca susam serpin.

✔️ 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

✔️ Nar gibi kızarınca fırından çıkarın ve 15 dakika ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin.Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler