Yufkasız Hamursuz Su Böreği Tadında Bir Börek Oluyor! İşte Tavada Makarna Böreği Tarifi
Bugün sizlere artan haşlanmış makarnalarınızı değerlendireceğiniz harika bir tarif paylaşacağız. Yedikten sonra makarnanızın artmasını bile beklemeden canınız istedikçe yapacağınız bir lezzet ortaya çıkacak.
Hamur yoğurmadan, yufka kullanmadan yapılan bu börek kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday kesinlikle. Kahvaltıdan kalan peynirleri de değerlendiriyorum bu tarifle ben. Tam bir geridönüşüm böreği:)
TAVADA MAKARNA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta
- Yarım paket haşlanmış makarna (Erişte de olur)
- Yarım çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
İç malzemesi
- 1 kase beyaz peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
Tabanını yağlamak için tereyağı
TAVADA MAKARNA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Haşlanmış makananız yoksa makarnayı haşlayıp süzün.
✔️ Geniş bir kasede yumurtayı, yoğurdu, sütü, tuzu, karabiberi karıştırın.
✔️ İç malzemelerini bir kasede karıştırıp hazırlayın.
✔️ Yapışmaz tavanın tabanını tereyağı ile yağlayın. Makarnalı karışımın yarısını tavaya yayın. Peynirli harcı yerleştirin. Üzerine kalan makarnalı karışımı koyup üstten kaşıkla bastırın.
✔️ Tavanın kapağını kapatıp önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Altı nar gibi kızarınca servis tabağı yardımıyla ters çevirin. Tekrar tabanını tereyağı ile yağlayın. Altıda nar gibi kızarınca soğutmadan dilimleyerek servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.