Kimse Bu Lezzete Karşı Koyamıyor! İşte Davet Sofralarınızı Süsleyecek Yufkada Etli Bohça Kebabı Tarifi

Kimse Bu Lezzete Karşı Koyamıyor! İşte Davet Sofralarınızı Süsleyecek Yufkada Etli Bohça Kebabı Tarifi
Bugün akşama farklı ne yapsam diyenlere kuşbaşı et, patates ve patlıcanla hazırlanan harçla yapılan leziz bir ana yemek tarifi paylaşacağız . İşte yufkada etli bohça kebabı tarifi ve püf noktaları...

Sofralarını taçlandırmak isteyenlere harika bir tarifimiz var. Her damağa hitap eden bohça kebabı , etli patatesli patlıcanlı hazırlanan harçın çeyrek yufkaya koyulup bohça gibi kapatılarak hazırlanıyor. Dilerseniz üzerine beşamel sos hazırlayabilir ya da kaşar rendeleyebilirsiniz. Yapımı oldukça pratik olan bu yemeği bir gün önce hazırlayıp işten gelince fırınlayabilirsiniz. Yufkaların kurumaması için tepsiyi streç filme sarmayı unutmayın.

Önce kullanacağımız malzemeleri sıralayalım:

  • 3 adet yufka
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 3 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yufkada bohça kebabı için gerekli hazırlıkları yapalım;

Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Biberleri iri iri doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakların kabuğunu soyun. Yufkaları 4'e bölün.

Yufkada bohça kebabının yapılışına geçelim;

Tencereyi ocağa alın ve ısınınca eti ekleyin. Karıştırarak kendi suyunda pişmesini sağlayın.

Bu arada patatesleri ve patlıcanları kızgın yağda kızartıp kenara alın.

Tencereye tereyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı alıp soteleyin. İri doğranmış biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Salçaları ekleyip kokusunun gitmesi için 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Et suyununu, tuzunu, sarımsaklari ilave edin. En son patatesleri, patlıcanları ve kavrulan eti ekleyip 2-3 dakika kavurup ocağın altını kapatın.

yufkada-bohca-kebabi-1.jpg

Her bir yufka parçasını küçük çorba kasesine yerleştirin. Uzun olan kısmı kenardan alıp ortasına koyun.

yufkada-bohca-kebabi-2.jpg

İç harcından yerleştirip kenarlardaki yufka ile kapatın.

yufkada-bohca-kebabi-3.jpg

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters bir şekilde çevirin. Minik bir kasede yumurta ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla yufkaların her tarafına sürün.

yufkada-bohca-kebabi-4.jpg

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin sahibi: Umut Sepetim / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler