Bu gizli malzeme, kavrulmuş havuçların tadını hayal ettiğinizden çok daha iyi yapıyor

Bu gizli malzeme, kavrulmuş havuçların tadını hayal ettiğinizden çok daha iyi yapıyor
Yabancıların Şükran günü garnitürü olarak hazırladığı bu tarif oldukça sağlıklı olmasının yanında bir o kadar da lezzetli olmasıyla meşhur.

Havuç, özellikle doğal tatlılıklarını ortaya çıkarmak için kavrulduklarında mükemmel bir garnitürdür. Kavurmadan önce sadece tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırmayı tercih ederdim. Ancak bazı baharatlarla birlikte yoğurdu eklemeyi denediğimde, bir daha asla sade kavrulmuş havuç yapmaya geri dönemeyeceğimi fark ettim.

Havuç kavurma için yoğurt, baharatların sebzelere daha iyi yapışmasını sağlamak için mükemmel bir eklentidir. Ayrıca havuçların fırında kavrulduktan sonra güzel bir kabuk oluşturmasına yardımcı olur. En iyi yanı ise havuçları beğeninize göre baharatlamak için pul biber, öğütülmüş kişniş veya kimyon gibi birçok baharatı da beraberinden kullanabilmenizdir.

Yoğurtlu Kavrulmuş Havuç Tarifi

İlk olarak, havuçların yapışmasını önlemek için bir fırın tepsisini zeytinyağıyla hafifçe yağlayın ve fırını 260 C dereceye kadar ısıttın.

Bir kaseye ise 2 çay kaşığı garam masala, 1 çay kaşığı hafifçe ezilmiş rezene tohumu ve ½ çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal, bir tutam tuz ve karabiber, ¼ su bardağı tam yağlı yoğurt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek karıştırın.

Yarım kilo havucu ılık suyla güzelce yıkayın ve üst kısımlarını temizleyin. Uzunlamasına ikiye bölün veya isterseniz resimdeki gibi dilimleyebilirsiniz. Bu tarif için mor havuçta kullanabilirsiniz. Havuçları kızartırken kabuğunu bırakma eğilimindeyim çünkü besinlerinin ana kaynağı bu. Ama isterseniz onları soyabilir ve bu kabuklardan sebze kabuğu cipsleride yapabilirsiniz.

Daha sonra havuçları fırın tepsisine eşit şekilde dizmeden önce baharatlı yoğurt karışımına atıp bir güzel soslayın. Havuçları toplam 30 dakika pişirmeniz yeterli. İlk 15 dakika sonrasında ters yüz yapmanız daha iyi netice almanızı sağlayacaktır. Kavrulduktan sonra 2 dakika dinlenip tatlarının iyice oturmasına izin verin.

Servis için 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı bocalayıp, begendiğiniz baharatlar, taze doğranmış kişniş ve nane ile süsleyebilirsiniz.

İlk ısırığı aldıktan sonra, sebzenin her yerini dolduran sıcak, aromatik baharatlar ve havuçların kavurma işleminden kaynaklanan doğal tatlılığı sizi mest edecek bundan emin olun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler