Yoğurdun Yufkanın Kıymanın Et Suyunun Harika Buluşması! Lezzeti Ün Salmış Aydın'ın Meşhur Paşa Böreği Tarifi

Yoğurdun Yufkanın Kıymanın Et Suyunun Harika Buluşması! Lezzeti Ün Salmış Aydın'ın Meşhur Paşa Böreği Tarifi
Türk Mutfağının çeşit çeşit börekleri var. Bunlardan biri de Paşa Böreği. Aydın Yöresine ait bu lezzetin yapılışı oldukça kolay. Bugün sizlere tüm püf noktalarıyla paşa böreğinin yapılışını anlatacağız. Hazırsanız başlayalım...

Paşa Böreği, Lazanya ile Kayseri Yağlaması arası mutlaka denemeniz gereken enfes bir lezzet.

Harun Usta'nın yorumuyla Aydın'ın meşhur paşa böreğini gelin hep birlikte yapalım.

Sizin de çok beğeneceğinizden eminim.

PAŞA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı iç harcı için;

  • 400 gr orta yağlı dana kıyma (Ekstra yağ kullanmayacağız, etiniz yağsızsa yağ ekleyin mutlaka)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su

Kızartmak için; Sıvı yağ

Yufkaları ıslatmak için 2 su bardağı et suyu

Arallarına serpmek için 200 gr ceviz içi

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

PAŞA BÖREĞİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle hamuru yoğurlım. Unu karıştırma kabına alın. Su hariç diğer malzemeleri ortasına ekleyin. Azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Ele yapışan hamur yoğurdukça kıvam alacaktır. 5 dakika yoğurduktan sonra tezgaha alıp tekrar 5 dakika daha yoğurun. Hamur ele yapışmayan pürüzsüz bir kıvama gelecektir.

✔️ Yoğurduğunuz hamuru bir kaba koyup kenara alın dinlensin.

✔️ Kıymalı harcı hazırlayalım. Tavayı ocağa alıp ısınınca kıymayı ekleyin. Kıymayı topaklanmadan karıştırarak kavurun. Kıyma iyice renk değiştirince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ilave edin. En son yarım su bardağı kadar suyu da ilave edip ocağın altını kapatın. Soğuyunca ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

✔️ Bezeleri yapalım. Tezgahı unlayıp 8 eşit bezeye ayırın.

✔️ Hamuru açmaya başlayalım. Unlanmış tezgahta bezelerden birini açmaya başlayın. Servis tabağı büyüklüğünde açın. Ne çok ince ne çok kalın olacak. Yufkaların hepsini aynı şekilde açın.

✔️ Bol kızgın yağda yufkaları tek tek kızartın. Kızaran yufkayı süzüp servis tabağına alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde kızartıp üst üste yerleştirin.

✔️ Başlıyoruz. Et suyunu ısıtın. Servis tabağının tabağını et suyuyla hafif ıslatın. Yufkayı koyun. Yufkayı et suyuyla ıslatıp (çok değil) kıymalı harçtan yayın. Ceviz içini de serpin. Aynı şekilde tüm katları üst üste bu şekilde yerleştirin.

✔️ Yoğurtu ezip krema kıvamına getirin. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu da ekleyip karıştırın.

✔️ Dilerseniz yufkaları ısıtılmış fırında ısıtabilirsiniz size kalmış.

✔️ En üstüne yoğurt sosunu gezdirin.

✔️ Tereyağını eritip biber dökün. Tereyağlı sosu yoğurdun üzerine dökün.

✔️ Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler