Yiyenlerin Antep Fıstıklı Sandığı Ağızda Dağılan Ispanaklı Kurabiye Tarifi
Farklı tuzlu kurabiye tarifi arayanlar için harika bir tarifimiz var. Görüntüsü antep fıstığı eklenmiş gibi oluyor. Çocuklara bu yolla ıspanak yedirmenin mutluluğunu yaşanmanın mutluluğu ise paha biçilemez. Üzerine pudra şekeri dökebilir, çikolata sosu gezdirebilirsiniz. Kurabiye tariflerinizin yanına yenisini eklemeye varsanız buyrun tarifimize...
ISPANAKLI KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağından bir parmak eksik ıspanak püresi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
ISPANAKLI TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Ispanağı yıkayın ve kuruması için süzgece alın. Kaynar suda 1 dakika haşlayın. Suyunu süzüp robotta püre haline getirin.
✔️ Karıştırma kabına püre halindeki ıspanağı, yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
✔️ Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilir, eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.