Yiyenlerin Ağzını Açık Bırakan Tel Tel Ayrılan Mis Gibi Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
Haşhaşlı rulo çöreğin yeri bende ayrıdır. Çocukluğumda annem çok yapardı en çok da ben severdim. Evlendikten sonra ilk öğrendiğim ve misafirlerime sık sık yaptığım tarif bu sanırım. Sizler de yapmak istersinz diye annemin o dillere destan haşhaşlı rulo çörek tarifini paylaşmak istedim.
HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından iki parmak eksik soğuk su
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (7gr)
İçi için;
- 150 gr haşhaş ezmesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Şekeri, soğuk suyu, sıvı yağı güzelce karıştırın. Çok az un ilave edip. Tuzu da ekleyip azar azar un ilave ederek ele yapılaşan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 1 saat mayalandırın.
✔️ Tezgahı sıvı yağla yağlayın.
✔️ Haşhaş ezmesini ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp inceltin sürülebilir bir kıvam olması lazım.
✔️ Hamuru tezgaha alıp üzerine haşhaşı yayın. Elinizle yaya yaya hamuru genişletin. Hamur mayalı olduğu için çok rahat açılacaktır Son doğru dikdörtgen bir şekil olmasını sağlayın. Haşhaş ezmesi her tarafa eşit yayılmalı.
✔️ Geniş kısmından başlayıp rulo yapın. Üç parmak genişliğinde kesip 20-25 cm genişliğindeki tepsiye yuvarlak kısmı yukarda olacak şekilde yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ortalama 30-40 dakikada pişiyor.
✔️ Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.