Yiyenlerin Ağzı Açık Kalıyor Hem Mideye Hem Göze Hitap Ediyor! İştah Kabartan Sebzeli Köfte Tarifi

Yiyenlerin Ağzı Açık Kalıyor Hem Mideye Hem Göze Hitap Ediyor! İştah Kabartan Sebzeli Köfte Tarifi
Sebzeli köfte Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerindendir. Bugün akşama ne yapsam diyenlere şahane köftesi, bol sebzesiyle harika bir tarif vereceğiz. İşte size lokum kıvamında sebzeli köfte tarifi

Bezelye yemeğini tek başına çok tercih etmiyorum. Tavuklu halini de yapıyorum ama en çok köfteli yapılan halini seviyorum. Hem sağlıklı hem lezzetli oluyor doğrusu. 

Siz de yaptığınızda bu tarife bayılacaksınız eminim. Buyrun tam kıvamında kusursuz sebzeli köfte tarifi

SEBZELİ KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?

  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates 
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber 

Köfte için;

  • 250 gr yağsız dana kıyma 
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Yarım çay kaşığı kimyon

SEBZELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

✔️ Köfteyi yoğuralım. Bunun için karıştırma kabına rendelenmiş kuru soğanı ve köfte için gerekli tüm malzemeleri alıp 10 dakika yoğurun. Arada elinizi suyla ıslatıp yoğurun, macun kıvamına gelmeli köfteniz. Yoğurma aşaması çok önemli. 

✔️ Hazırladığınız köfteyi 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 

✔️ Köfteleri şekillendirelim.  Elinizi ıslatıp misket şeklinde köfteler yapıp tepsiye dizin. Unlamaya falan gerek yok tepsiyi.

✔️ Sebzeleri doğrayalım. Patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğrayın. Domatesi rendeleyin. Soğanı ve  sarımsağı yemeklik doğrayın.

✔️ Yemeği pişirmeye başlayalım. Tencereyi ocağa koyup altını açın. Orta ateşte ısınan tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince havucu ekleyip 2-3 dakika kavurun.  Ardından sarımsağı ve soğanı ekleyin. Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 3 su bardağı soğuk su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp  suyun kaynamasını bekleyin. Fokur fokur kaynayınca bezelyeleri ilave edin. 5 dakika bezelye piştikten sonra patatesi atın.  Biberleri ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Kaynayınca yemeğiniz köfteleri ilave edin. Rendelediğiniz domatesi de koyduktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 30 dakika pişirin.  Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler