Yiyenler El Açması Kesin Diyor! Kıvamı Tam Yerinde Çıtır Çıtır Hazır Baklavalık Yufkadan Kolay Burma Baklava Tarifi
İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın bayram için paylaştığı burma baklava tarifi binlerce ziyaretçisi tarafından denendi. Bu efsane lezzetin yapılışı çok kolay. Tek tek tüm püf noktalarını paylaşacağız.
BAKLAVALIK YUFKADAN BURMA BAKLAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket baklavalık yufka /15 adet yufka çıkıyor
- 1 su bardağı fıstık veya ceviz
- 150 gram tuzsuz tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
BAKLAVALIK YUFKADAN BURMA BAKLAVA NASIL YAPILIR?
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Tencereye suyu, şeker, ve limonu alıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 16 dakika süre tutup kaynatın. Ilımaya bırakın.
✔️ Tavaya yağı koyup eritin. Sıvı yağı da ekleyin. Oluşan köpükleri kaşıkla alın.
✔️ Baklava yufkasını tezgaha alın. Uzun tarafından ikiye kesin. 30 adet yufka parçamız olacak. Yufkalarıdan birini yağlayın. Biraz fıstık veya ceviz serpin. İnce bir oklava ile kısa kenarından başlayarak rulo yapın. Kenarlardan ortaya doğru oklava ile büzün. Oklavayı çıkarın. Fırın tepsisine dizin.
✔️ Tüm yufkaları aynı şekilde sarın.
✔️ Kalan yağı üzerine gezdirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca ilk sıcaklığı giden tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.