Yiyenin Tepsinin Tamamını Bitirmek İstediği Dışı Çıtır İçi Çikolatalı Enfes İzmir Bombası Tarifi
İzmir'in meşhur tatlılarından olan İzmir Bombası son zamanların favori lezzetlerinden.
Yapımı çok pratik. Öyle uzun pişirmeye falan gerek olmuyor. Bu nedenle tatlı krizlerinin kurtarıcısı kendisi.
Tabiki bir kaç püf noktasına dikkat etmek lazım. Öncelikle bezelerin kıvamı çok önemli. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapmalısınız. Ayrıca bezeleri açarken kalın olmaması lazım.
Son olarak içine dolgu çikolatayı koyduktan sonra öyle güzel kapatmalısınız ki hiç bir şekilde sızma olmamalı
Püf noktaları öğrendiysek mükemel İzmir Bombası yapmamamız için hiç bir neden yok.
Yapa yapa artık ustası oldum ben de... Tecrübe herşey oluyor bazen.
Çayın kahvenin yanına güzel gidecek lezzet bombası tarifin yapımına geçelim hemen...
Denemeyen kalmasın...
İZMİR BOMBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kasigi seker
- 3 yemek kasigi siviyag
- 1tutam tuz
- Yarim bardak su
İci icin;
- Kahvaltilik cikolatali fındık kremasi
İZMİR BOMBASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Kakaolu fındık kremasını kavanozu ile birlikte buzdolabına koyup 2 saat kadar bekletin. Bu şekilde yoğun kıvamda olunca daha kolay yapılıyor.
✔️ Geniş bir karıştırma kabına unu, toz şekeri ve tuzu alın ve karıştırın. Sıvı yağı ve azar azar suyu da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 10 dakika yoğurun.
✔️ Ele yapışmayan bir hamur olmalı. Streç filme sarıp 20 dakika kadar dinlendirin. Ben buzdolabına koyuyorum.
✔️ Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Pasta tabağı boyutunda merdane ile açıp içine 2 tatlı kaşığı kadar fındık kreması sürün.
✔️ Bohça kapatır gibi kapatın. Ortada birleştirip uçları ki iyice kapansın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırın tepsisinde 200 derecede alt üst ve fansız ayarda 7 dakika pişirin. Fazla kızarmamalı Zaten incecik bir hamur.· Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 200 derecede alt üst ve fansız çalışan fırında o
✔️ Fırından çıkınca 3-4 dakika ilk sıcaklığı gidince servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.