Yiyenin de Kendi Gibi Ağzı Açık Kalacak! İşte Tatar Mufağından Dışı Çıtır İçi Lokum Peremeç Tarifi

Yiyenin de Kendi Gibi Ağzı Açık Kalacak! İşte Tatar Mufağından Dışı Çıtır İçi Lokum Peremeç Tarifi

Peremeç pişi gibi yağda kızartılan bir tür hamur işi. Ağzı açık oluyor yani ortası kapatılmıyor. İşte size Tatar Mutfağından miras tam tutan yedikçe yiyeceğiniz lezzetli lokum gibi peremeç tarifi

Çiğ börek, pişi, mantı seviyorsanız hiç düşünmeden peremeçi deneyin! Yiyen herkes sizden yapmanızı isteyecek bunu göze alıyorsanız tabiki:)

Tadı gerçekten enfes oluyor. Yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünebilir çok bereketli oluyor baştan söyleyeyim. Eğer az kişiyseniz öçüleri yarıya indirip yapın.

TATAR MANTISI PEREMEÇ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker.
  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 Adet Soğan
  • Yarım kilo dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

TATAR MANTISI PEREMEÇ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Yoğurma kabına mayayı koyun. Üzerine ılıtılmış sütü, suyu ve şekeri ilave edip 10 dakika dinlendirin. Yumurtayı ve tuzu da ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave edip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Ve 1 saat mayalamaya bırakın. 

✔️ Mayalanan hamurdan minik limonlar şeklinde (cevizden büyük) bezeler yapın. 

✔️ Bu arada çiğden iç harcını hazırlayın. Soğanı minik minik doğrayın karabiber et ve tuzla karıştırıp karışımı kenara alın.

✔️ Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına kıymadan koyun. kenarlarını kıvırakıvıra şekil verin. Orta kısmı kapanmayacak.

✔️ Kızgın yağda ilk olarak kıymalı tarafından başlanıp arkalı önlü kızartın.

✔️ Kızaran peremeçleri havlu kağıt serdiğiniz tepsiye çıkarın fazla yağı süzsün.

✔️ Servis ederken her bir peremeçin ortasına 1 kaşık domates sosu gezdirin. 1 yemek kaşığı da sarımsaklı yoğurtta dökdünüz mü  bu iş tamamdır. 

✔️ Artık kaç tane yediğinizi saymadan yemeye başlayabilirsiniz. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

En Yeniler