Yiyen Bir Daha İstiyor Lezzeti Anlatılmaz Tam Bir Sokak Lezzeti Kusursuz Tam Kıvamında Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Yiyen Bir Daha İstiyor Lezzeti Anlatılmaz Tam Bir Sokak Lezzeti Kusursuz Tam Kıvamında Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Pilav ve tavuk Türk Mutfağının sevilen ikilisi. Bu lezzetler bir araya gelince ortaya efsane bir tad çıkıyor ve birbirine çok yakışıyor. Bugün sizlere tam kıvamında kusursuz efsane bir tavuklu nohutlu pilav tarifi vereceğiz.

Tavuklu Nohutlu Pilav tam bir sokak lezzetidir. Genellikle gece seyyar satıcılardan yenen bu lezzetin tadı bambaşkadır.  Bugün size bu lezzeti evinizde de yakalamanız için tam kıvamında tavuklu nohutlu pilav tarifi vereceğiz. 

Buzluktaki haşlanmış nohutu kullanacağız. Bu şekilde çok pratik oluyor. Detaylı tarif için buyrun.

SOKAK LEZZETLERİNDEN TAVUKLU NOHUTLU PİLAV İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet çanak tavuk göğsü (Kemikli olduğu için lezzetli olacak)
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı tavuğu haşlamak için kaya tuzu 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Pilavı için)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (Pilavı için)
  • 1 çay kaşığı tuz (Pilavı için)
  • 3.5 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu (Pilav için)

SOKAK LEZZETLERİNDEN TAVUKLU NOHUTLU PİLAV NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle tavuğu haşlayalım. Tavuğu geniş bir tencereye alın, üzerini gececek kadar sıcak su koyun. Soğanın kabuğunu soyup tüm olarak suya koyun. 1 yemek kaşığı tuz  da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ara ara köpükler çıkacaktır onları mutlaka kevgirle alın. Ortalama 50 dakikada lokum gibi pişecektir.

✔️ Derin bir kaseye 2 su bardağı ılık su ve 2 çay kaşığı tuz koyun ve ılık suda bekletin. Pirinçler nişastası salacaktır. 15 dakika sonra bol suda yıkayıp süzün.

✔️ Tavuklar kemiğinden ayrılınca ocağın altını kapatıp tavuğu sudan çıkarıp kenara alın. Tel tel didikleyip bir tabağa ayırın. 

✔️ Tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Hafif eriyince süzdüğünüz pirinci ilave edin. 2 dakika zedelemeden kırmadan kavurun. Ardından nohutu ilave edip 1 dakika daha kavurun. Tavuğun suyundan 3.5 su bardağı alıp dökün. 1 çay kaşığı kadar da tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 13-14 dakikada suyunu çekecektir. Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatıp ağzına da havlu kağıt koyup dinlenmeye alın. 10 dakika dinlenen pilav servise hazırdır.

✔️ Sunum için bir kasenin tabağına didilmiş tavukları yerleştirin. Üzerine nohutlu pilavdan koyup servis tabağına ters çevirin. Üzerine karabiber gezdirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın

Etiketler :
En Yeniler