Yılların Eskitemediği Bir Lezzet! Elmalı Kurabiye Tarifi

Yılların Eskitemediği Bir Lezzet! Elmalı Kurabiye Tarifi
İddaa ediyoruz bu kurabiyeyi her gün yapsanız her gün bıkmadan yersiniz. Şekli de çok şık, ağız da da dağılıyor, damakta da enfes lezzet bırakıyor. Bir kurabiyeden başka ne istenir ki :) Hamur işi severler için elmalı kurabiye tarifinin püf noktalarını açıklıyoruz.

Elma ile tarçının uyumunu çok seviyorum. Çayın yanı boş kalmasın istediğimde aklıma ilk bu tarif geliyor ve çok sık yapıyorum. Bu tarifi anneannem çok güzel yapardı, hala elmalı kurabiye yedikçe rahmetli anneannemi hatırlarım. Benim için yılların eskitemediği bir kurabiyedir kesinlikle.

Bu kurabiyeyi kim tattıysa tarifini istiyor, o kadar iddialı yani :) Sizden de tam not alacağına eminim.

Neyse hiç vakit kaybetmeden gün menülerinizin vazgeçilmesi olacak elmalı kurabiye tarifinin yapımına geçelim. Sizin de eviniz mis gibi kurabiye koksun...

PASTANE USULÜ ELMALI KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 250 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğunun rendesi

İç harcı için;

  • 2 adet kırmızı tatlı elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzeri için; pudra şekeri

PASTANE USULÜ ELMALI KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Bunun için elmaların kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Tavaya şekeri ve rendelenmiş elmayı alıp ocağın altını açalım. Elmalar suyunu salıp ektikten sonra ocağı kapatalım. Harcımız ılıdıktan sonra tarçını ve iri kıyılmış cevizi de ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır!

✔️ Diğer taraftan hamuru yoğurtmaya başlayalım. Bunun için derin bir yoğurtma kabına tercihen cam bir kaba tereyağını alıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım. Üzerine un hariç diğer malzemeleri de koyup homojen bir kıvam alana kadar elimizle karıştıralım. En son azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru elde edelim. Vaktiniz varsa kabın üzerini streç filmle sarıp 15 dakika dolapta dinlendirin. Vaktiniz yoksa direk de yapabilirsiniz.

✔️ Hamuru şekillendirmeye başlayabiliriz. Minik minik bezeler yapın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Bıçak yardımıyla çizikler atın. Açtığınız bezenin köşesine elmalı harçtan koyup kapatın.
elmali-kurabiye-detay-1.jpg

✔️ 175 derecelik soğuk fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kontrollü olun çok kızarmaması gerekiyor.

✔️ Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri dökün. Aman acele edip sıcakken pudra şekeri dökeyim demeyin çok kötü bir görüntü oluşur:) Tecrübeyle sabit...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Ben mutfağımda margarin hiç kullanmam. Hem daha sağlıklı hem daha lezetli olduğu için tereyağ tercih ederim. Siz margarin kullanıyorsanız tereyağ yerine aynı oranda margarin de kullanabilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler