👀 Yepyeni bir ekmek yapma yöntemi❗ İnanılmaz kolay bir yöntem

Sıcak taze tereyağlı ekmeğin yerini hiçbir şey tutamaz. Gerçekten harika ekmek tarifleri bulmakta zorlanıyorsanız, başka yere bakmayın. Bu tarifle yapacağınız ekmeğin kokusu, herkesi yemek için çok heyecanlandıracak!

Daha önce sizlere bir çok farklı ekmek tarifi vermiştik. Bugün vereceğim tarif ise diğerlerinden biraz farklı bir yönteme sahip. Bu tarifte bezelerimizi ilk önce suda haşlayıp daha sonra fırına veriyoruz.

Lafı çok uzatmadan yeni nesil ekmek tarifimize geçelim.

Malzemeler :

  • 450 gram buğday unu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için :

  • Su

Yapılışı :

Öncelikle hamuru için yoğurma kabı içerisine 1 yemek kaşığı instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, yarım tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı su ilave edin ve karıştırın. Üzerine 450 gram buğday unu, 1 su bardağı mısır unu ilave edin ve yoğurun. Yoğrulan hamurun üzerini kapatın ve mayalanması için beklemeye alın.

Mayalanan hamuru hafif yoğurun ve havasını alın. 6 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi elinizle güzelce yuvarlayın. Pürüzsüz bir kıvam gelince yağlı kağıt üzerine dizin. Üzerlerini bir bez ile kapatın ve 5-10 dakika kadar dinlendirin. Ardından derin bir tencere içerisine biraz tuz ve su ekleyin.

Su kaynadığında hamurlardan tencere içerisine sığacak kadarını alın. Ara ara önünü arkasını çevirerek 1-2 dakika kadar hamurları haşlayın. Haşlanan hamurların üzerine 2-3 çizik atın. Daha sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ekmeklerin üzerini susam yada çekirdek içi ile süsleyin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler