Bu Tatlının Hikayesi Oldukça Farklı! Yeni Zelendanın Meşhur Pavlova Tatlısı Tarifi
Bu tatlı 1926 yılında Anna Matveyevna Pavlova olarak bilinen balerinin ismine özel olarak hazırlanmış. “Dans etmiyor, adeta uçuyor… ” denilen Pavlova’nın bembeyaz tütüsünden etkilenen şef, bir balerin kadar hafif, kırılgan, narin bir tatlı yapmaya karar vermiş. Tatlının ismine de ünlü balerinin ismi olan Pavlova’ya vermiş:)
Bu tatlı o kadar hafif ki insanın içini ferahlatıyor ve insanın yedikçe yiyesi geliyor. Bu ağız sulandıran lezzeti siz de mutlaka deneyin..
PAVLOVA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 büyük yumurtanın akı
- 225 gr pudra şekeri
- 2 çay kaşığı mısır unu
- 2 çay kaşığı sirke
Kreması için
- 1 paket soğuk krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 350gr çilek, ahududu, bögürtlen
PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle fırını 150 derece fanlı ayarda ısıtın.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 23 cm daire çizin.
✔️ Yumurta aklarını büyük bir kaseye koyun. Mikserle kar haline gelene kadar güzelce çırpın.
✔️ Her seferde 1 çay kaşığı olacak şekilde karışıma şeker ekleyip çırpın. Her eklemeden sonra tüm şekerin eridiğinden emin olun. Mısır unu ve sirkeyi birlikte karıştırın ve tekrar çırpın.Çırpma işlemi 20-25 dakika sürüyor sabırlı olun:)
✔️ Katı köpük şeklindeki hamuru dairenin içerisine tepeli bir şekilde koyun, yaymayın.
✔️ Daha sonra ısıtılmış fırın da 40 dakika kadar pişirin.
✔️ Fırın soğuyana kadar kapağını açmayın.
✔️ Soğuyunca pastayı fırından alın.
✔️ Servis tabağına çıkarın. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir sorun değil.
✔️ Diğer tarafta dolaptan çıkmış soğuk kremaya pudra şekeri ekleyip mikserle iyice çırpın.
✔️ Kremayı bezenin üzerine yayın. En üste de meyveleri yerleştirip süsleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.