Yediğiniz En Lezzetli Köfte Olacak! Özel Sosuyla Tereyağlı Pidesiyle Meşhur Akhisar Köfte Tarifi
Bugün Manisa'nın meşhur Akhisar Köfte tarifini vereceğiz. Usta Şef Harun Usta'nın paylaştığı bu lezzet favori tarifiniz olacak yemelere doyamayacaksınız.
Bu köftenin olmazsa olmazı kavram yağıdır. Ve et kesinlikle sinirlerinden ayrılmış olmalıdır. Etler yoğurulduktan sonra 1 gün buzdolabında dinlendirilir. Tekrar yoğurulup mangalda pişirilir. ve Köftede baharat olmaz...
Yaninda tereyağlı pideler ayrı bir tat verir. Pideler hafifçe et sulu tereyağ ile ıslanırsa çok lezzetli olur. Akhisarda her porsiyonda 6 köfte oluyor. Verdiğimiz ölçülerle 41 adet köfte çıkıyor 7 kişilik bir yemek diyebiliriz.
AKHİSAR KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Köftesi için;
- 800 gr dana kaburga
- 400 gr dana kol
- 50 gr kavram yağı
- 2 adet soğan (Rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı silme kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yanında;
- Domates
- Biber
- Tereyağlı Pide
AKHİSAR KÖFTE NASIL YAPILIR?
✔️ Etlerin hepsini makinada çektirin ya da imkanınız varsa evde çekin.
✔️ Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. (Posasını kullanacağız)
✔️ Tuzunu ilave edip 5 dakika boyunca güzelce yoğurun. Köftelerin en önemli püf noktası yoğurma aşamasıdır.
✔️ Üzerini streçleyip 1 gün buzdolabında bekletin.
✔️ Ertesi gün eti tekrar çekme imkanınız varsa kıyma makinende çekin. İmkanınız yoksa da 10 dakika sakız gibi olana dek yoğurun.
✔️ Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avunucuzla rulo yapıp şekil verin. Çiğ köfte sıkar gibi hafifce bastırın.
✔️ Artık etiniz mangalda pişirmeye hazır.
✔️ Sosu hazırlayalım. Sosu için salçaları, baharatları, yarım çay bardağı suyu, 1 yemek kaşığı sıvı yağı bir kaseye koyup karıştırın. Sosunuz hazır, bir kaseye koyup etin yanında servis edebilirsiniz.
✔️ Közleniş domates, biber ve tereyağıyla kızarmış pidelerle servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.