Yalancı helva tarifi. Saatlerce kavurmaya gerek yok!

Yalancı helva tarifi. Saatlerce kavurmaya gerek yok!
Helva, yiyenleri mest eden lezzetli bir Türk tatlısıdır. Klasik helvaya alternatif yazın rahatlıkla tüketebileceğiniz bir yaz helvası yapmak isterseniz işte tam ölçülü tarifi...

Saatlerce uğraşılmadan yapılan lezzetler hepimizin favorisi. Bugün sizlere yalancı helva diye de bilinen pratik bir yaz tatlısı tarifi paylaşacağım. O kadar iddaalı bir lezzetli ki dondurma niyetine bile ikram edebilirsiniz. Derin dondurucuda 1 ay bile bozulmadan durabilir ama siz dilerseniz ölçüleri yarıya indirerek de deneyebilirsiniz.

Buyrun tarifimize...

Malzemeler

  • 400 gr sıvı krema
  • 1 paket çikolata (160 gr) (İster sütlü ister bitter farketmez)
  • 500 gr bisküvi (Petibör ya da yulaflı farketmez)
  • 125 gr tuzsuz tereyağı
  • Antep fıstığı (Ya da badem, fındık, ceviz)

Yapılışı

  • Bisküvileri robottan un haline gelene kadar çekin.
  • Tencereye sıvı kremayı koyu ılıtın. (Kaynamamalı)
  • Ilıyan kremaya çikolatayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kaynamamasına dikkat edin.
  • Ilıyan karışıma bisküvileri ekleyin ve baloncuklar çıkınca ocağın altını kapatın.
  • İstediğiniz kuruyemişleri ekleyin. Badem, antep fıstığı, fındık çok yakışıyor.
  • Kare borcamı streç filmle kaplayın.
  • Sıcak olan karışımı borcama yayın ve spatula ile düzeltin.
  • Oda ısısına gelince derindondurucuya koyun.
  • En az 3 saat bekletin. Dilerseniz 1 ay bile durabilir.
  • Tüketeceğiniz zaman ters çevirin ve streç filmi çekip dilimleyin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler