Yasemin Önal’dan Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tarifi

Yasemin Önal’dan Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tarifi
Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal, yazetkinliklerinde öne çıkan şeftalili lezzetlerini ve dondurmalı şeftali tatlısınıntarifini paylaştı

Yaz davetleri söz konusu olduğunda damakta ferah, taze ve bir o kadar unutulmaz tatlar bırakan lezzetler öne çıkıyor. Bu mevsimin enerjisine uygun ikramlar hem davetin kalitesini hem de keyfini ikiye katlıyor. Günün sonunda her davetli o günden mutlu bir şekilde ayrılıyor. Yaz denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan şeftali ise sıcak günlerin en ferahlatıcı reçetelerinin vazgeçilmezi oluyor. Şeftalinin lezzet notaları gereği tariflere çok yakıştığını dile getiren Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, bu eşsiz meyvenin girdiği her reçetenin dengeli ve hafif olduğunu vurguladı.

Ferah, serinletici, özelve özgün… Yaz organizasyonlarında artık daha çok görmeye başladığımız şeftalili lezzetler, tüm bu özellikleriyle davetlerin yıldızı olmayı başarıyor. Ginger İstanbul’un menüsünde de yıldızlaşan şeftalili reçeteler, bir dizi malzeme ile buluşarak damakta iz bırakan eşsiz birer lezzete dönüşüyor.

Malzemeler (6 Porsiyon)

  • 3 Ad. Şeftali
  • 150 gr Şeker (Yaklaşık 7Çorba Kaşığı) – Zevkinize göre bu miktarı azaltıp arttırabilirsiniz
  • 100 ml su (Yaklaşık YarımSu Bardağı)
  • 2 Ad. Çubuk Tarçın
  • Vanilya Özütü (isteğebağlı)
  • Limon Suyu (Yarım limonsuyu)
  • Kaymaklı veya VanilyalıDondurma
  • Kavrulmuş File Badem
  • Taze Nane (Dekor Amaçlı)

Hazırlanışı

Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. İkiye kesin. Şeftalilerinizi seçerken ne çok sert ne de çok yumuşak şeftaliler olmasına dikkat edin. Kalın tabanlı geniş ve kenarları alçak kapaklı bir tencere tercih etmenizi öneririm. Şeftalileri iç kısımları baş aşağı bakacak şekilde tencereye dizip, üzerine şekeri eşit miktarda paylaştırarak suyu, limon suyunu, vanilyayı, tarçını tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada bir tur diğeryüzlerini çevirin. Hafifçe yumuşamaya başlayınca ters çevirip pişirmeye devam edin. Varmak istediğimiz pişme derecesi ne çok yumuşak ne de çok sert bir tatlıdır. İstediğimiz kıvama gelince, şeftalileri tencereden alıp bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan suyu tekrar ateşe alıp çektirme işlemi uygulayın.Şerbetiniz hazır olduğunda şeftali tatlılarının üzerine gezdirin. Servis sırasında üzerine 1 top dondurma, kavrulmuş file bademler ve taze nane yapraklarıyla dekore ederek sunabilirsiniz. Dilerseniz bu tatlıyı ayaklı kuplarda hazırlayabilirsiniz. Afiyetle…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler