Yaptım Harika Oldu Dedirtecek Şahane Bir Lezzet! Biber Bulunca Hemen Yapmalık Arnavut Dolması Tarifi
Arnavut dolması tam bir lezzet bombası. Etli kırmızı biber bulduğumda fırsatını kaçırmadan mutlaka yapıyorum. Adı dolma ama bildiğiniz dolmalar gibi pişirilmiyor. Doldurduktan sonra sadece soslanıp cevizl ve dereotuyla süslenip servis ediliyor. Yapınca asla pişman olmayacaksınız, lezzeti damakları şenlendirecek bir lezzet emin olun.
ARNAVUT DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 10 adet kapya biber (Etli dolgun biber seçin)
- 2 paket mantar
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı dövülmiş ceviz
- 1 tutam dereotu
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Toz kırmızı biber
ARNAVUT DOLMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri yıkayın. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
✔️ Tavaya sıvı yağı koyup soğanı ve biberi ekleyerek soteleyin.Mantarları ince ince doğrayın. Mantarları da ilave edip pişirmeye devam edin. En son yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyip sebzeler suyunu iyice çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Biberleri servis tabağına alın. İçlerine hazırladığınız mantarlı harcı koyun. Üzerine de dövülmüş ceviz ve ince kıyılmış dereotu serpin.
✔️ Bir kasede rendelenmiş sarımsağı, limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, tuzu, kırmızı biberi iyice karıştırın. Dolmaların en üstene kaşıkla gezdirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.