Ürgüp Köftesi Nasıl Yapılır? Köfte Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?
Ürküp Köftesi, Nevşehirin meşhur lezzetlerinden biridir. Yapımında ekmek değil patates vardır. Ürgüp gezisinde tanışmıştım bu köfteyle. O gün bugündür mutlaka evde de yapıyorum. Yarısı neredeyse patates olduğu için çok da bereketli oluyor. Misafirlerim de hep bu tarifi istiyorlar benden ancak kalıcı olsun diye sizlerle de buradan paylaşmak istedim. İşte o enfes lezzetin tarifi...
ÜRGÜP KÖFTESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gram dana kıyma
- 5 adet orta boy çiğ patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Bulamak için;
- Un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
ÜRGÜP KÖFTESİNİN YAPILIŞI
✔️ Patatesleri, soyup rendeleyin(çiğden). Suyunu sıkıp derin bir kaba alın.
✔️ Kuru soğanı ve sarımsağı da rendeyip suyunu sıkıp patatese ekleyin.
✔️ Kıymayı, irmiği, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu va karabiberi de ilave edin.
✔️ En az 10 dakika yoğurun. Köftede yoğurma aşaması önemlidir. Macun kıvamına gelip özdeşleşmeli.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ince uzun çekil verin.
✔️ Köfteleri una bulayıp bol kızgın yağda kızartın. Soğutmadan sıcak sıcak servis edin. Yanında kibrit şeklinde patates kızartmasıyla enfes olur.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.