Buzlukta her an kullanıma hazır! Tek püf noktasıyla çakma antep fıstığı tozu yapılışı
Kuruyemişlerin en lezzetlisi şüphesiz antep fıstığıdır. Gönlümüzün sultanı antep fıstığının fiyatı da dudak uçuklatan cinsten malesef. Bugün baklavada, pasta süslemelerinde, sütlü tatlılarda kullanabileceğiniz pratik ve ucuz antep fıstığı tozu nasıl yapılır tarifini vereceğiz.
Ispanak yapraklarından yaptığımız keki yalancı antep fıstığına dönüştürmeye var mısınız? Püf noktasına dikkat ederseniz orjinalinden hiç bir farkı olmuyor.
Malzemeler
- 150 gr ıspanağın yaprağı
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 3.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Yapılışı
- Ispanak yapraklarını ayıklayın. Yıkayıp kurutun.
- Sıvı yağı ve ıspanak yapraklarını robota koyup püre kıvamına gelene kadar çekin.
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın.Sütü, ıspanak püresini ekleyip düşük devirde karıştırmaya devam edin.Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
- Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp kek hamurunu yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar kontrollü pişirin.
- Pişen keki soğuduktan sonra dilimleyip dilerseniz ıspanaklı kek olarak da tüketebilirsiniz.
- Tamamen soğuyan kek dilimleri rondodan çekip bir kaç kat havlu kağıt serdiğiniz tepsiye dökün.
- 1 gün bu şekilde bekletin ki tüm nemini alsın. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Ertesi gün havlu kağıdı çıkarıp paketleyip buzlukta saklayabilirsiniz.
- Burada en önemli püf noktası donana kadar ara ara sallamak. Bu nedenle paketlerken sallama imkanınız olması için kabın tamamen doldurmayın.
- Bu şekilde tamamen donunca istediğiniz zaman istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
Hem ekonomik hem lezzetli antep fıstıklarınız kullanıma hazır:)
Tarifin kaynağı: Hilalin Mutfagi
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.